Η Microsoft θα ειδοποιεί τους χρήστες που «χακάρονται»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft θα ειδοποιεί τους χρήστες που «χακάρονται»

Η Microsoft είναι η επόμενη εταιρεία τεχνολογίας που δεσμεύεται να ενημερώνει τους πελάτες της όταν πέφτουν θύμα κυβερνοεπιθέσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών τεχνολογικών κολοσσών.

Ήδη, μεγάλοι «παίκτες» στην αγορά λογισμικού και Διαδικτύου έχουν ανακοινώσει ότι θα ειδοποιούν τους χρήστες των υπηρεσιών τους όταν γίνονται στόχος hackers, ακόμη και όταν πίσω από αυτούς κρύβονται για κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η Microsoft προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση μετά την αποτυχία της να ειδοποιήσει 1.000 χρήστες του Hotmail ότι έχουν πέσει θύματα των κινεζικών αρχών. «Πλέον θα ενημερώνουμε τους πελάτες μας εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί από ένα άτομο ή ομάδα που εργάζεται για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ο Scott Charney, εταιρικός αντιπρόεδρος του τμήματος Trustworthy Computing της Microsoft.

«Προχωράμε σε αυτό το επιπλέον βήμα ώστε να σας ενημερώνουμε εάν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχετε πέσει θύματα κάποιου "κυβερνητικού χάκερ", επειδή είναι πιθανό η εκάστοτε επίθεση να είναι πιο περίπλοκη από αυτή ενός συνηθισμένου επιτιθέμενου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider