Νέο πλήγμα για την Uber – Παραιτήθηκε ο πρόεδρός της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο πλήγμα για την Uber – Παραιτήθηκε ο πρόεδρός της

Νέες αναταραχές προκαλεί στην Uber η παραίτηση του προέδρου της Τζεφ Τζόουνς έπειτα από μόλις επτά μήνες που βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά γεγονότων που τους τελευταίους μήνες έχουν πλήξει σημαντικά την φήμη της πιο μεγάλης τεχνολογικής startup του κόσμου.

Ο Τζόουνς είναι ειδικός στο μάρκετινγκ και ανέλαβε την θέση του προέδρου της Uber για να βοηθήσει την εταιρεία να φτιάξει μια πιο καλή δημόσια εικόνα. Όμως, του τελευταίους μήνες η εικόνα της εταιρείας έχει δεχθεί πολλά πλήγματα.

Τον προηγούμενο μήνα μια πρώην υπάλληλος της Uber κατήγγειλε δημόσια στο διαδίκτυο ότι στον χώρο εργασίας της τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ήταν συνηθισμένα και δεν υπήρχε καμία τιμωρία για αυτά. Μετά από αυτές τις καταγγελίες ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα στην εταιρεία από την πρώην γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

Στη συνέχεια το Bloomberg δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε τον επικεφαλής της Uber Τράβις Καλάνικ να επιτίθεται λεκτικά εναντίον ενός οδηγού της Uber που παραπονιόταν για τις μειώσεις των αμοιβών στις οποίες είχε προχωρήσει η εταιρεία. Στη συνέχεια ο Καλάνικ ζήτησε δημόσια συγνώμη.

Λίγες εβδομάδες μετά η εταιρεία παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε μια μυστική τεχνολογία με την ονομασία «Greyball», η οποία έδινε ψεύτικα στοιχεία σε αστυνομικούς και επίσημους ερευνητές σε μια σειρά πόλεων που είχε απαγορευθεί η λειτουργία της.

Ο Τζόουνς με δήλωση του στο Reuters αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ως πρόεδρος μιας εταιρείας με την οποία είναι «ασύμβατος».

«Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι οι αντιλήψεις και η προσέγγιση της ηγεσίας που καθοδηγούν την καριέρα μου έως σήμερα είναι ασύμφωνες με ότι είδα και βίωσα στην Uber και δεν μπορώ να παραμείνω πρόεδρος της», προσθέτει ο Τζόουνς και στη συνέχεια εύχεται καλή συνέχεια στους «χιλιάδες φανταστικούς ανθρώπους της εταιρείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider