Ατάκες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ατάκες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Όλοι έχουμε ζήσει αυτές τις απερίγραπτες στιγμές που λαμβάνεις 12 απανωτά μηνύματα με το γράμμα Q. Και μετά στο καπάκι κλήση «Γιατί δεν μπορώ να γράψω στο μήνυμα;». Από ποιον; Τι ερώτηση; Από τους experts της τεχνολογίας! Οποιονδήποτε στην οικογένεια που δεν κατέχει το σπορ. Η λίστα περιλαμβάνει μαμά, μπαμπά, γιαγιάδες και παππούδες αλλά και θείους που μπορεί να κάνουν guest εμφάνιση. Άλλες φορές σε πρήζουν μέχρι να τους το κλείσεις στα μούτρα και άλλες φορές πεθαίνεις στα γέλια με τις ατακάρες τους.

Για εμάς ξεκίνησαν όλα με το πρώτο smartphone που πήρε ο μπαμπάς. Και το έπαιζε και γνώστης στην αρχή…

Είναι, λοιπόν, ένα από εκείνα τα κλασικά Κυριακάτικα απογεύματα που έχεις ξαπλώσει στον καναπέ και τίποτα δεν μπορεί να σε κουνήσει. Και τότε είναι που χτυπάει το σταθερό. Το σταθερό! Ποιος πρωτόγονος μπορεί να σε παίρνει στο σταθερό; Η μαμά! Ποιος άλλος;

-Γιατί βρε μαμά παίρνεις εδώ και με σηκώνεις; Χάθηκαν τα κινητά; Τολμώ να ρωτήσω.

- Έχει κολλήσει αυτό το καταραμένο!

Ωχ δεν ξεκίνησε καλά η συζήτηση. Ξέρεις ότι θα εξελιχθεί σε τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη, το βλέπεις να έρχεται.

  • Πώς και θυμήθηκες τον γιόκα σου;

  • Σιγά που σε θυμήθηκα! Σου λέω δε δουλεύει το κινητό που μου πήρες, θα το πετάξω σ’ το λέω!

  • Τι έπαθε πάλι;

  • «Δώσε εδώ να του εξηγήσω» και στη γραμμή μπαίνει ο πατέρας που και καλά είναι ειδικός, ενώ στην πραγματικότητα είναι ότι η μόνη τους διαφορά είναι ότι αυτός ξέρει να το ξεκλειδώνει. Βέβαια αυτός νομίζει ότι είναι τουλάχιστον 10 Level πάνω.

  • Λοιπόν, το ξεκλειδώνω και μετά θέλω να βρω τις επαφές αλλά γλιστράει και δεν επιλέγεται τίποτα, μου λέει. Εγώ έχω μείνει ένα λεπτό στη γραμμή, χωρίς να βγάζω λέξη, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω αυτό που μόλις άκουσα.

  • Πάρτο από την αρχή αργά αργά….

  • Θέλω να πάρω τηλέφωνο και δε βρίσκω τις επαφές

  • Είναι κάτω αριστερά

  • Δεν πατιέται!

Περιττό να περιγράψω την υπόλοιπη συζήτηση που κράτησε κανένα μισάωρο. Όταν όμως το κλείσαμε, είχα, αφελώς, πειστεί ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα εξηγούσα πώς στο καλό δουλεύει ένα απλό τηλέφωνο.

Την άλλη μέρα σκάει η μαμά με το λογαριασμό του κινητού. Εγκεφαλικό… 230 ευρώ λογαριασμός!!! Το έβαζε στην τσάντα, λέει, χωρίς να το κλειδώσει και είχε καλέσει όλο τον κόσμο, ό,τι επαφές είχε μέσα. Τεχνολογία VS Μαμά 2-0.

Το πήρα και εγώ απόφαση και της αγόρασα ένα MLS Easy, που και από ελληνική εταιρία είναι, και μεγάλη οθόνη έχει και ελληνικό πληκτρολόγιο με μεγάλα, ευανάγνωστα πλήκτρα, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 15 λεπτά ταχύρρυθμης εκμάθησης και αυτό ήταν! Δε με έχει ξαναρωτήσει πως δουλεύει. Έμαθε ακόμη και να καλεί και να στέλνει μήνυμα με τη φωνή. Από τότε μου τηλεφωνεί μόνο για να με ρωτήσει τι κάνω, αν έφαγα, αν πήρα ζακέτα μαζί μου και πότε θα βρω μια καλή κοπέλα να νοικοκυρευτώ… Από τα προβλήματα με το κινητό γλιτώνεις, από τις μαμάδες ποτέ! Και μεταξύ μας… δε θέλεις κιόλας!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider