Μετά τα έξυπνα κινητά, έρχονται τα έξυπνα σακάκια!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τα έξυπνα κινητά, έρχονται τα έξυπνα σακάκια!

Η wearable τεχνολογία γνωρίζει τον τελευταίο καιρό την πιο κυριολεκτική εκδοχή της μετά την συνεργασία της Google και της γνωστής εταιρείας ενδυμάτων Levi 's.

Από αυτό το φθινόπωρο, οι λάτρεις της τεχνολογίας θα είναι κυριολεκτικά σε θέση να φορούν την συσκευή τους. Ο λόγος για το νέο «έξυπνο σακάκι» που θα τους επιτρέπει να ελέγχουν την κινητή συσκευή τους με την βοήθεια του μανικιού τους… Οι χρήστες θα είναι σε θέση να παρακάμπτουν τραγούδια, να χρησιμοποιήσουν το Google Maps ακόμα και να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις ακουμπώντας απλά το μανίκι τους.

Το τζιν τζάκετ, το οποίο θα πωλείται στα 350, είναι το πρώτο του είδους του και χρησιμοποιεί την τεχνολογία «'Project Jacquard», η οποία αναπτύσσεται από την Google ήδη από το 2015. Η τεχνολογία συνδυάζει λεπτά μεταλλικά κράματα με φυσικά και συνθετικά νήματα για να δημιουργήσουν διαδραστικά με την αφή υφάσματα. Αυτά τα αγώγιμα νήματα μπορούν στη συνέχεια να συνδεθεί με ένα μικροσκοπικό κύκλωμα, όχι μεγαλύτερο από ένα κουμπί, δημιουργώντας δεδομένα τα οποία μεταδίδονται ασύρματα σε κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι έξυπνες ίνες πλένονται ενώ το κύκλωμα κουμπί έχει τη ίδια διάρκεια ζωής ίδια με της μπαταρίας των συσκευών δύο περίπου ημέρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Project Jacquard, η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί σε μια ποικιλία υφασμάτων, γεγονός που υποδηλώνει πως στο μέλλον θα δούμε κι άλλα σχέδια wearable τεχνολογιών εάν το έξυπνο σακάκι έχει την σωστή απήχηση από τους καταναλωτές

«Η τεχνολογία Jacquard είναι ένας κενός καμβάς για τη βιομηχανία της μόδας. Οι σχεδιαστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως οποιοδήποτε ύφασμα, προσθέτοντας νέα επίπεδα λειτουργικότητας στα σχέδιά τους, και χωρίς να χρειάζεται να εντρυφήσουν στην τεχνολογία. Οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να συνδέσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές και υπηρεσίες στα νέα έξυπνα ρούχα δημιουργώντας ειδικά χαρακτηριστικά για κάθε πλατφόρμα»...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider