Ετήσιες ζημιές 4,5 δισ. δολαρίων «βλέπει» η Toshiba

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ετήσιες ζημιές 4,5 δισ. δολαρίων «βλέπει» η Toshiba

«Ψαλίδι» σε 7.000 θέσεις εργασίας βάζει η Toshiba, μετά το σκάνδαλο «δημιουργικής λογιστικής» ύψους 1,3 δισ. δολαρίων που κλόνισε τον ιαπωνικό κολοσσό πριν λίγους μήνες. Για το οικονομικό έτος, η εταιρεία αναμένει ζημιές 4,5 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία αποφάσισε να περιορίσει τη δραστηριότητα καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων και να στραφεί στους μικροεπεξεργαστές και την πυρηνική ενέργεια, σε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ομίλου.

Η Toshiba ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα πουλήσει το εργοστάσιο κατασκευής τηλεοράσεων στην Ινδονησία και εν τέλει οι περικοπές θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 10.000, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Λόγω του κόστους αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει την πώληση της μονάδας τηλεοράσεων στην Ινδονησία, η Toshiba ανακοίνωσε ότι αναμένει καθαρές ζημίες περίπου 550 δισ. γεν (4,53 δισ. δολαρίων) για την ετήσια οικονομική χρήση που λήγει τον Μάρτιο.

Η εταιρία επιβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι είχε υπερεκτιμήσει τα κέρδη αρχής γενομένης με την οικονομική χρήση 2008/09 κατά 155 δισ. γεν, με αποτέλεσμα η μετοχή της Toshiba να υποχωρήσει περίπου 40% από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider