Ελληνικά και νέες λειτουργίες στο πληκτρολόγιο Gboard για iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικά και νέες λειτουργίες στο πληκτρολόγιο Gboard για iPhone

Τον Μάιο του 2016, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το Gboard, η νέα εφαρμογή της Google για το iPhone που επιτρέπει την αναζήτηση και την αποστολή πληροφοριών, GIFs, emoji και πολλών άλλων, κατευθείαν από το πληκτρολόγιο του κινητού. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο, το πληκτρολόγιο απέκτησε… παγκόσμιες διαστάσεις. Σήμερα κάνει το επόμενο βήμα και αναβαθμίζει την εμπειρία του Gboard στα iPhone μέσω της προσθήκης 15 ακόμη γλωσσών, της σύνδεσης των Google Doodles με το πληκτρολόγιο, την διάθεση νέων emoji, και την εισαγωγή της υπηρεσίας φωνητικής πληκτρολόγησης (voice typing) και στα κινητά της Apple.

Με μια νέα αναβάθμιση του πληκτρολογίου Gboard για συσκευές iPhone οι χρήστες θα έχουν νέες δυνατότητες ενώ θα προστεθούνκαι 15 επιπλέον γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής. Με την αναβάθμιση επιτυγχάνεται επίσης η σύνδεση των Google Doodles με το πληκτρολόγιο καθώς και νέα emoji και εισαγωγή υπηρεσίας φωνητική πληκτρολόγηση και στα κινητά τηλέφωνα της Apple.

Οι χρήστες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να βλέπουν ενημερώσεις του Doogle της Google στο Gboard για ξεχωριστές ημερομηνίες, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως διακοπές, εκδηλώσεις καθώς και γενέθλια σημαντικών ανθρώπων. Τις ημέρες που είναι διαθέσιμο κάποιο Google Doodle, ένα κουμπί «G» θα κινείται στο πληκτρολόγιο και με ένα γρήγορο πάτημα θα ανοίγει κάποιο συγκεκριμένο έργο τέχνης, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες για εκείνη την ημέρα.

Παράλληλα, με την προσθήκη της υπηρεσίας φωνητικής πληκτρολόγησης οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να υπαγορεύουν κείμενο απευθείας στο Gboard, απλώς πατώντας το εικονίδιο του μικροφώνου.

Για την εγκατάσταση της αναβάθμισης οι χρήστες θα πρέπει να μπουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, App Store, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει στη συσκευή η τελευταία έκδοση της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider