ΣΕΠΕ: Η χώρα χρειάζεται ένα τεχνολογικό «σοκ»

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΕΠΕ: Η χώρα χρειάζεται ένα τεχνολογικό «σοκ»

Την άποψη πως δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση αν η χώρα δεν υποστεί ένα τεράστιο τεχνολογικό σοκ μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Αν. Τζήκας, από το βήμα του Ιntercontinental, κατά την κοπή της πίτας του συνδέσμου.

Απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες του χώρου και σε κυβερνητικά στελέχη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση - όπως η Όλγα Γεροβασίλη - και σε επιχειρηματίες του κλάδου, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στην καίρια σημασία του τομέα της πληροφορικής, τονίζοντας ότι η τεχνολογία θα πρέπει να γίνει ο νέος τουρισμός της χώρας.

«Ο ΣΕΠΕ τα τελευταία χρόνια καταξιώθηκε ως ο βασικός συνομιλητής της πολιτείας, όσον αφορά τα ζητήματα του κλάδου. Μιας όμως και ο κλάδος περιλαμβάνει τρεις γενιές επιχειρήσεων, αξίζει να σημειώσουμε πως έχουμε δει πολλούς πρωθυπουργούς και υπουργούς αλλά κανείς τους δεν κατάφερε να κάνει την ψηφιακή τεχνολογία βασικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, αναφέροντας ακόμη πως δυστυχώς ποτέ καμία πολιτεία «δεν είδε τον κλάδο στρατηγικά, παρόλο που θα έπρεπε να ξεχωρίσει, αν σκεφτεί κάνεις το ανθρώπινο δυναμικό της (ανήκουμε στο top 10 παγκοσμίως)».

Αναφερόμενος στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα κι αυτό είναι χαρμόσυνο νέο, γιατί μπορεί να κάνει τον κλάδο της τεχνολογίας… τον νέο τουρισμό.

«Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πάνω από 5.500 επιχειρήσεις εκπροσωπούν τον κλάδο και πολλές είναι οι χώρες εκείνες που επενδύουν εδώ εξαιτίας του ανθρώπινου δυναμικού», σημείωσε.

Ο κ. Τζήκας έκανε αναφορά και στον ρόλο του ΣΕΠΕ, τονίζοντας ότι έχει πάψει να παίζει έναν επικουρικό ρόλο, αλλά πλέον διαδραματίζει έναν κυρίαρχο ρόλο, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση των νέων στις νέες τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider