Εφαρμογές και gadget ιδανικά για κατοικίδια

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εφαρμογές και gadget ιδανικά για κατοικίδια

Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο συνδεδεμένος οι εφαρμογές παρεμβαίνουν σε όλο και περισσότερους τομείς του δημόσιου κι ιδιωτικού μας βίου. Άλλες υπόσχονται να μας ενημερώσουν για τις καλύτερες τιμές ενός προϊόντος άλλες για το πότε θα είναι έτοιμος ο καφές μας ή για το αν ξεχάσαμε κάποιο μάτι ανοιχτό.

Όπως αποδεικνύεται όμως τον τελευταίο καιρό η τεχνολογία δεν είναι εδώ για να διευκολύνει αποκλειστικά την ζωή των ανθρώπων αλλά ακόμα και των κατοικιδίων τους. H φετινή CES, θα μπορούσε να πεις κανείς, ότι μας σύστησε ευρέως την pet tech με πλήθος εφαρμογών που απευθύνονταν σε κατοικίδια. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά τεχνολογικά επιτεύγματα προς τέρψιν των τετράποδών μας φίλων.

Catspad - Η λύση στο τάισμα της γάτας

Η ομάδα της συγκεκριμένης εφαρμογής απαρτίζεται από άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα και κατάρτιση. Όλα όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την αγάπη τους για τις γάτες. Έτσι δημιούργησαν την συγκεκριμένη ταΐστρα με την αντίστοιχη εφαρμογή για να κάνουν την φροντίδα του κατοικίδιού σας παιχνίδι.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τροφοδοτήσετε την ταΐστρα με νερό και ξηρά τροφή. Από εκεί κι έπειτα με την βοήθεια της εφαρμογής μπορείτε να ρυθμίσετε ώστε η ταΐστρα να γεμίζει τροφή συγκεκριμένες ώρες την ημέρα, ή όταν η γάτα πληριάζει σε αυτή. Επιπλέον σας στελνει ειδοποίηση τρεις ημέρες πριν αδειάσει τελείως από τροφή και νερό για να είστε σίγουροι ότι το κατοικίδιό σας δεν θα ξαναμείνει νυστικό. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα να φτιάξετε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα ταΐσματος για κάθε γάτα σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα κατοικίδια. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android και iOs.

Jagger & Lewis - Το έξυπνο κολάρο

Το έξυπνο κολάρο Jagger & Lewis, ήταν ένα ακόμα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα για κατοικίδια που παρουσιάστηκε στην CES και εντυπωσίασε τους φίλους των τετράποδων. Όπως διατείνεται η εταιρεία ανακάλυψε το πρώτο έξυπνο κολάρο για σκύλους, ικανό να κατανοεί την συμπεριφορά των τετράποδων και να μας την γνωστοποιεί μέσω ειδικής εφαρμογής.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συγχρονίσετε το έξυπνο κολάρο με το κινητό σας και στη συνέχεια να το φορέσετε στον σκύλο σας. Από εκεί και πέρα αυτό αναλαμβάνει να παρατηρεί το κατοικίδιό σας, να σας συμβουλεύει για την φροντίδα του και να σας ειδοποιεί όταν δεν αισθάνεται καλά.

Με την βοήθεια του κολάρου ενημερώνεστε για το αν κοιμάται καλά την νύχτα, αν γαβγίζει όσο λείπετε από το σπίτι, αν αισθάνεται άγχος ή αν πονάει κάπου. Όπως άλλωστε τονίζει η εταιρεία «παρότι ένα κατοικίδιο είναι μέλος της οικογένειάς μας είναι δύσκολο να γνωρίζουμε καθώς και να κατανοήσουμε πλήρως τα συναισθήματα του και τις αλλαγές στην συμπεριφορά του». Η καμπάνια της startup τρέχει ήδη στο kickstarter και το προϊόν θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στο τέλος του μήνα.

ΚΥΟΝ - «Πολυκολάρο»

Όπως αναφέρει η εταιρεία το Kyon pet tracker είναι κάτι σαν iPhone για το κατοικίδιό σας. Σχεδιασμένο για να σας βοηθά να επικοινωνείτε με το κατοικίδιό σας ή με όσους το περιτριγυρίζουν, μέσω μιας οθόνης LED που βρίσκεται στο εξωτερικό του, το πολλαπλών χρήσεων κολάρο σας επιτρέπει επίσης να το παρακολουθείτε με την βοήθεια της τεχνολογίας GPS καθώς και να λαμβάνετε πληροφορίες κι ειδοποιήσεις σχετικά με το ζώο σας. Και φαίνεται πραγματικά πολύ κομψό.

Για όσους λοιπόν δεν θέλουν να υποβάλλουν το κατοικίδιό τους σε εγχείριση για να του βάλουν τσιπ, αλλά θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς ότι θα μπορέσουν να το εντοπίσουν ανά πάσα στιγμή η λύση ακούει στο KYON.

Φυσικά το κολάρο συνοδεύεται κι από την αντίστοιχη εφαρμογή που σας επιτρέπει να ορίσετε μια χιλιομετρική περίμετρο και να ειδοποιηθείτε μέσω μηνύματος σε περίπτωση που ο σκύλος σας την υπερβεί και με το 3D GPS να το εντοπίσεις εύκολα. Επιπλέον η εφαρμογή σας παρουσιάζει κι ορισμένες ενδείξεις για την φυσική κατάσταση του σκύλου σας. Εάν ο σκύλος σας έχει πυρετό, κρυώνει ή χρειάζεται μια βόλτα το κολάρο θα σας ειδοποιήσει με γραπτό μήνυμα. Το κόστος του φτάνει τα 249 δολάρια ενώ άλλα 4,99 δολάρια στοιχίζει μηνιαίως η διατήρηση του GPS ενεργοποιημένου. Μέχρι στιγμής υπάρχει δυνατότητα για προπαραγγελίες. Το προϊόν θα διατεθεί σύμφωνα με την εταιρεία στο τέλος Ιανουαρίου.

Petcube - Παίξτε με τον σκύλο σας όσο... είστε στη δουλειά

Στην ουσία πρόκειται για μια «δύο σε ένα» Wi-Fi κάμερα για κατοικίδια μέσω της οποία μπορείτε να κρατάτε συντροφιά στο κατοικίδιό σας ή και να το εκπαιδεύσεις από απόσταση. Εάν απουσιάζετε πολλές ώρες από το σπίτι, και παρόλα αυτά έχετε αποφασίσει να πάρετε κατοικίδιο,η συγκεκριμένη κάμερα είναι η ιδανική για εσάς. Η εσωτερικού χώρου κάμερα με 3X ψηφιακό ζούμ και δυνατότητα νυχτερινής λήψης του Petcube bites σας επιτρέπει να ελέγχετε τι κάνει τις ώρες που είναι μόνο του σπίτι μέσα από το smartphone σας, να του μιλάτε και να του δίνετε εντολές να κάνει κάτι. Ακόμα και να το επιβραβεύσετε με κάποια λιχουδιά την οποία ρυθμίζετε να του πετάξει η κάμερα.

Κάπως έτσι το εκπαιδεύετε από απόσταση χωρίς να χρειάζετε να είστε στον ίδιο χώρο...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider