Η μεγάλη επιστροφή των iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγάλη επιστροφή των iPhone

Ένα ιδιαιτέρως καλό τρίμηνο στο τέλος της χρονιάς φαίνετια να είχε το iPhone, καταφέροντας να κερδίσει έδαφος στις πωλήσεις επί αμερικανικού εδάφους σε σχέση με πέρυσι, σε αντίθεση με τις android συσκευές που έχασαν μερίδα των φανατικών τους.

Συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες το iPhone 7 , to iPhone 7 Plus και το iPhone 6s καταγράφηκαν ως τα τρία πιο δημοφιλή smartphones το τελευταίο τρίμηνο του έτους, λαμβάνοντας μερίδιο αγοράς άνω του 30%, συγκεκριμένα 31,3%.

Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών βρέθηκαν τα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge , προσφέροντας στον κορεατικό κατασκευαστή μερίδιο αγορά της τάξης του 28,9% σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα το Kantar WorldPanel.

Οι πωλήσεις του iPhone πήγαν εξίσου καλά και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές , σύμφωνα με τον Kantar, λαμβάνοντας μερίδιο ίσο με το ¼ των συνολικών πωλήσεων.

Παρά τις καλές αποδόσεις του βέβαια το έξυπνο κινητό της Apple δεν κατάφερε να πάρει τα ηνία από τις Android συσκευές οι οποίες αποτέλεσαν το 72,4% των συνολικών πωλήσεων.

Την τρίτη θέση εξακολούθησε να καταλαμβάνει η Microsoft με το ποσοστό της επί των συνολικών πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά να φτάνει μόνο το 3%.

Αγορά πρόκληση για τις πωλήσεις της Apple εξακολουθεί να αποτελεί η Κίνα, με το μερίδιό της να σημειώνει μεγάλη πτώση, εξαιτίας και των κινέζων κατασκευαστών που καταφέρνουν να λανσάρου έξυπνα κινητά που κερδίζουν όλο και περισσότερους καταναλωτές. Συγκεκριμένα το μερίδιό του αμερικανικού κολοσσού έπεσε κάτω από 20%, πτώση μεγαλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Κι ενώ το Android συνεχίζει την πρωτοκαθερδία του στην παγκόσμια αγορά, στην πραγματικότητα χάνει έδαφος το τελευταίο τρίμηνο αφού οι πωλήσεις του περιορίστηκαν στο 55% της αγοράς σε σχέση με το 60% που ανέρχονταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πωλήσεις του νέου κινητού της Google, Pixel, το οποίο κατάφερε να πετύχει το 1,3% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως οι πωλήσεις των iPhone παρουσιάζουν πάντα ανοδικές τάσεις την εορταστική περίοδο γι αυτό και η εταιρεία συνηθίζει να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα τον Σεπτέμβριο. Μια καλύτερη εικόνα για τη μάχη των γιγάντων θα προκύψει με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της στις 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider