Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)

Το Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, και φέτος κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με την πληθώρα των gadgets που υπάρχουν απλά για να υπάρχουν. Τα προϊόντα της έκθεσης απευθύνονται τόσο στον ευρύ κοινό όσο και στα μεγαθήρια της τεχνολογίας. Σε αντίθεση όμως, με τους κολοσσούς όπως οι Samsung και Volkswagen που μας παρουσίασαν τα προϊόντα τους με στόχο να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια, άλλοι φιλόδοξοι επιχειρηματίες εξέθεσαν τα εκκεντρικά τους δημιουργήματα καταφέρνοντας να κερδίσουν με το παράδοξο των εφευρέσεών τους το βλέμμα του φιλοθεάμονος κοινού.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά

Παπούτσια ...εικονικής πραγματικότητας

Μπορεί ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας να μας εντυπωσίασε κυρίως μέσω των μασκών, υπάρχουν όμως πολλές ακόμα αισθήσεις πέραν της όρασης που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν. Τα χέρια έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι με τους αισθητήρες της Cerevo οπότε τώρα είναι η στιγμή των ποδιών. Για τους λάτρεις της εικονικής πραγματικότητας η Taclim VR παρουσίασε ένα ζευγάρι παπούτσια που ανιχνεύουν την κίνηση των ποδιών και δίνουν την αίσθηση ότι κινείστε σύμφωνα με τα όσα παρακολουθείτε με τους κατάλληλους αισθητήρες. Τα παπούτσια είναι συμβατά με την μάσκα εικονικής πραγματικότητας της Google DayDream, και θα κοστίζουν από 1.000 δολάρια.

Ο προτζέκτορας που σας μιλάει

Μπορεί να μην έχετε ποτέ εκφράσει την επιθυμία να συνομιλήσετε με έναν προτζέκτορα αλλά σε περίπτωση που θελήσετε να ξέρετε πως στο μέλλον θα έχετε αυτή την δυνατότητα. Το ρομπότ της Panasonic σε σχήμα αυγού μπορεί να τριγυρίσει τσουλώντας στο γραφείο σας, μπορεί να σας μιλήσει καθώς και να προβάλει μια ταινία ή ένα βίντεο στον τοίχο του σπιτιού σας. Μέχρι στιγμής το χωρίς όνομα αυγό είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά η παρουσίασή του μαρτυρά πως η Panasonic σκέφτεται σοβαρά να μπει στην αγορά των προσωπικών βοηθών.

Το drone - αυγό

Τα gadget σε σχήμα αυγού έχουν την τιμητική τους στην φετινή CES. Ένα άλλο αυγοειδές gadget που παρουσιάστηκε στην έκθεση και θα διατεθεί προς πώληση μέσα στη χρονιά είναι ένα drone με το όνομα PowerEgg της PowerVision το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα κοστίζει … 1.000 δολάρια. Βέβαια το ευρύ κοινό με τα χίλια δολάρια δημιουργεί από μονο του μια αντίφαση που μας κάνει να αμφιβάλουμε για την επιτυχία του αυγοειδούς drone, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς πως δεν θα κάνει κάτι εξαιρετικά διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Έξυπνο εσώρουχο

Στη μακρά λίστα των έξυπνων ενδυμάτων και συσκευών καλλωπισμού, όπως οι έξυπνες βούρτσες αλλά και οι έξυπνες ζώνες που είχαν παρουσιαστεί πέρυσι μπορεί πλέον να προστεθεί και μια ακόμα. Το έξυπνο εσώρουχο. Το μόνο έξυπνο βέβαια που παρουσιάζει μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο εσώρουχο είναι πως προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή των αντρών από την ακτινοβολία του κινητού τους, κρατώντας υγιή τα σπερματοζωάρια τους και διασώζοντας, κατ' επέκταση, το ανθρώπινο είδος… Η εταιρεία που είχε την ιδέα ονομάζεται Spartan και ισχυρίζεται πως τα συγκεκριμένα ανδρικά εσώρουχα έχουν υφανθεί από ασήμι για να δημιουργούν ένα προστατευτικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κατάλληλο για να κρατά μακριά την ραδιενέργεια.


Επιθεωρητής για το ψυγείο

Αν είστε από εκείνους που πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και ξεχνάτε την λίστα στο σπίτι, η Smarter βρήκε τη λύση για εσάς. Δημιούργησε μια κάμερα η οποία τοποθετείται εντός του ψυγείου σας και φωτογραφίζει τα προϊόντα που έχετε σε αυτό κάθε φορά που κλείνετε την πόρτα. Έτσι μπορείτε να ξέρετε μέσω της ειδικής εφαρμογής που την συνοδεύει τι έχετε και τι σας λείπει ώστε να κάνετε τα ψώνια σας χωρίς να ανησυχείτε αν ξεχάσετε τη λίστα στο σπίτι.

Fisher-Price Smart Cycle

Μπορεί να μοιάζει με την ρόδα που συνηθίζουν να βάζουν στο κλουβί των χάμστερ, στην ουσία όμως πρόκειται για την νέα εκπαιδευτική πρόταση της Fisher Price. Ο λόγος για ένα στατικό ποδήλατο στο οποίο εφαρμόζεται ένα tablet όπου και προβάλει τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της εταιρείας. Το μόνο που έχει να κάνει το παιδί για να παίξει είναι... πετάλι σε διαφορετικές ταχύτητες. Όπως ισχυρίζεται η κατασκευάστρια εταιρεία είναι ασφαλές και κρατά τα παιδιά ενεργά όταν έξω βρέχει ή κάνει πολύ κρύο...

Σορτς που δονούνται

Μπορεί το όνομα να παραπλανά τα σορτς της Spinali όμως δονούνται απλά για να σας κατευθύνουν σωστά μέσα στην πόλη. Περιέχουν δύο αισθητήρες δόνησης στην ζώνη οι οποίοι συνδέονται με το smartphone του χρήστη μέσω Bluetooth και δονούνται κάθε φορά που πρέπει να στρίψετε δεξιά ή αριστερά. Επιπλέον δίνουν ένα ακόμα σήμα όταν χτυπά το κινητό σας. Όπως λέει η εταιρεία σας βοηθούν να περιηγηθείτε μέσα σε πολύβουα αστικά περιβάλλοντα με ευκολία χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε το κινητό σας στο χέρι κοιτώντας τον πλοηγό.

Το έξυπνο στρώμα

Για όλους εκείνους που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι έχουν όμως διαφορετικές συνήθειες πλέον υπάρχει μια λύση που ακούει στο όνομα Sleep Number 360 Smart Bed. Στην ουσία σχεδιάστηκε για να παίρνει τη κατάλληλη φόρμα ανάλογα με την στάση του σώματος αυτού που κοιμάται καθώς και την κατάλληλη για τον καθένα θερμοκρασία ώστε να μπορούν και οι δύο να απολαύσουν τον ύπνο τους. Σωτήριο αποδεικνύεται το χαρακτηριστικό που ανασηκώνει το κεφάλι όποιου ροχαλίζει για να σταματήσει.

Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)
Τα ...κουλά gadget της CES 2017 (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider