Τα 10 app που πρέπει να πάρεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 app που πρέπει να πάρεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι

Στην εποχή που οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί και το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού μας, πολλές εφαρμογές αποδεικνύονται άκρως βοηθητικές στην καθημερινή μας ζωή.

Τρανό παράδειγμα τα ταξίδια: Πέρα από την μοναδικότητα της εμπειρίας, η επίσκεψη σε έναν άγνωστο προορισμό μπορεί να αποδειχτεί αγχωτική χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις επί των διαδικασιών. Πλέον βέβαια για ό,τι μας προβληματίζει πριν από κάθε ταξίδι υπάρχει και το αντίστοιχο app για να το λύσει.

Εκτός από την πασίγνωστη Airbnb, μέσω τις οποίας βρίσκουμε κατάλυμα στις περισσότερες πόλεις του κόσμου, υπάρχουν και πολλές άλλες εφαρμογές οι οποίες μας εξοικονομούν χρήματα και χρόνο και εντοπίζουν για εμάς από το τι πράγματα πρέπει να πάρουμε μαζί μας στο ταξίδι μέχρι το που υπάρχει δωρεάν WiFi και τουαλέτα σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε.

Οι δέκα παρακάτω ανήκουν στις καλύτερες και υπόσχονται να κάνουν την οργάνωση του ταξίδιου σας παιχνίδι.

AccuWeather

Το ταξίδι ξεκινά από την προετοιμασία και για να αποδειχτεί αυτή επιτυχημένη σίγουρα θα πρέπει να μην γεμίσετε την βαλίτσα με κοντομάνικα όταν ο καιρός στο μέρος που θα πάτε θα είναι βροχερός. Το Accu Weather υπόσχεται αυτό ακριβώς. Όπως υποδηλώνει κι ο τίτλος της, η εφαρμογή σας προσφέρει ακριβείς προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμους σε περισσότερες από 100 γλώσσες. Την εφαρμογή μάλιστα εμπιστεύονται περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι καθημερινά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iPhone και για Android.

BringFido

Ταξιδεύοντας με το κατοικίδιό σας θα δείτε σίγουρα ένα προορισμό με εντελώς διαφορετική ...τετράποδη ματιά. Για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν το κατοικίδιό τους υπάρχει η BringFido, η οποία τους βοηθά να βρουν ένα φιλικό για τα τετράποδα μέλη της οικογένειά τους ξενοδοχείο, εστιατόριο, παραλία, καθώς και άλλα αξιοθέατα. Φυσικά η εφαρμογή περιλαμβάνει και όλες τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, όπως κτηνίατρους και καταστήματα ανεφοδιασμού τροφής και άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης για τα κατοικίδια.



Οι χρήστες μπορούν να συμβάλουν και οι ίδιοι στη βάση δεδομένων, προσθέτοντας νέες τοποθεσίες και βαθμολογώντας τις ήδη υπάρχουσες.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOs

Citymaps

Η εφαρμογή citymaps δεν είναι άλλο από ένας διαδραστικός χάρτης που σας επιτρέπει να εντοπίσετε τα μέρη με την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή που βρίσκεστε καθώς και εκείνα που προτιμούν οι φίλοι σας. Επιπλέον μπορείτε να δημιουργήσετε και τον δικό σας χάρτη με τις δικές σας προτιμητέες θέσεις κι αξιοθέατα, τον οποίο θα μοιραστείτε με τους φίλους σας μέσω pdf.

Η νέα έκδοση μάλιστα, σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε και σχετικές λίστες μέσω Foursquare.

Και αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOs

CityMaps2Go

Ιδανική εφαρμογή για όσους δεν θέλουν να σπαταλούν τα δεδομένα τους κατά την περιπλάνησή τους σε μια ξένη χώρα αποδεικνύεται η εφαρμογή CityMaps2Go. Το app σας δείχνει την τοποθεσία σας και τα κοντινά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο.

Επιπλέον σας παρουσιάζει τα καλύτερα αξιοθέατα και εστιατόρια της περιοχής που βρίσκεστε και χρησιμοποιεί το GPs για να σας κατευθύνει όσο είστε εκτός σύνδεσης. Από τη στιγμή που οι χάρτες και οι οδηγοί εγκατασταθούν στην συσκευή σας μπορείτε να έχετε πρόβαση στις πληροφορίες χωρίς σύνδεση.

H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOs

Cities Talking

Ηθοποιοί και καλλιτέχνες κάνουν τις πόλεις να μιλήσουν μέσα από αυτή την ξεχωριστή εφαρμογή. Η Cities Talking στην ουσία περιλαμβάνει περιπατητικές διαδρομές στα διασημότερα αξιοθέατα μιας πόλης την ιστορία των οποίων αφηγούνται διάφοροι καλλιτέχνες.

Μπορεί κανείς να σταματήσει την αφήγηση καθώς και να γυρίσει μπροστά ή πίσω για να ακούσει ξανά μια λεπτομέρεια που του διέφυγε ή να προσπεράσει ένα σημείο που δεν του κινεί το ενδιαφέρον. Για όλες τις πόλεις υπάρχει και λίστα με σημειώσεις ώστε να μπορεί να υπογραμμίσει αυτά που του άρεσαν περισσότερο.

Μάλιστα η εφαρμογή χρησιμοποιεί το σήμα GPS ώστε η περιγραφή του κάθε μέρους να ακούγεται όταν κάποιος πλησιάζει σε αυτό κι όλο αυτό χωρίς να χρειάζεται σύνδεση μέσω wi-fi ή δεδομένων.

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για Android.

Flush Toilet Finder

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το συγκεκριμένο app υπάρχει για να μην περιπλανιέστε σε μια ξένη πόλη αναζητώντας εναγωνίως μια δημόσια τουαλέτα για να ξαλαφρώσετε.

Περιλαμβάνοντας μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 100.000 δημόσιες τουαλέτες σε όλο τον κόσμο, εσείς βάζετε απλά την τοποθεσία σας και αυτή σας εμφανίζει τις πλησιέστερες δημόσιες τουαλέτες με οδηγίες για το πώς να πάτε εκεί το συντομότερο δυνατόν. Επιπλέον δείχνει αν οι συγκεκριμένες τουαλέτες είναι προσβάσιμες από ΑΜΕΑ αν απαιτείται κάποια πληρωμή ή κάποιο κλειδί το οποίο θα πάρετε από κάπου κοντά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOs

GasBuddy

Για όσους αγαπούν τα οδικά ταξίδια ή αλλιώς road trips η GasBuddy θα γίνει ο καλύτερος συνεπιβάτης τους. Η εν λόγω εφαρμογή σας δείχνει που θα βρείτε φτηνή βενζίνη στην περιοχή που κινείστε. Το μόνο πρόβλημα είναι πως μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Για την περίπτωση της Ευρώπης, αν και δεν είναι εφαρμογή βοηθητικό μπορεί να αποδειχτεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αντίστοιχη εφαρμογή υπάρχει για την περίπτωση της Γερμανίας για Android και iOs η Clever Tanken.de ενώ για την περίπτωση της Αγγλίας υπάρχει η PetrolPrices.com εξίσου διαθέσιμη για Android και iOs

Hopper

«Να κάνω ή να μην κάνω κράτηση τώρα». Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους ταξιδιώτες που ψάχνουν όσο το δυνατόν οικονομικότερα εισιτήρια. Για να μην προβληματίζεστε αν θα βρίσκατε τα συγκεκριμένα φθηνότερα στο μέλλον φορές υπάρχει η Hopper.

Mε την λειτουργία της Πρόβλεψης τιμής αναλύει τις τιμές από δισεκατομμύρια πτήσεις την ημέρα, προκειμένου να εντοπίσει πότε είναι η πιο συμφέρουσα στιγμή να κλείσετε εισιτήριο.

Όπως αναφέρει, καταφέρνει να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή στο 95% των εισιτηρίων ενώ μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 40% από τα προτεινόμενα εισιτήρια. Η λειτουργία Price Monitoring σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις τιμές ενός προορισμού και σας ειδοποιεί σχετικά αν αναμένεται να μειωθούν ή να αυξηθούν στο μέλλον.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOs.

JetLag Genie

Λύση μέσω εφαρμογών υπάρχει ακόμα και για εκείνους που ταλαιπωρούνται από το περίφημο Jet lag. H JetLag Genie υπόσχεται να κάνει την μετάβασή σας πιο εύκολη δημουργώντας ένα μοντέλο ύπνου βασισμένο στα ωράρια της πτήσης σας και των προορισμών που θα κινηθείτε.

Συγκεκριμένα σας συμβουλεύει πότε θα πρέπει να ξυπνήσετε, πότε να κοιμηθείτε πότε να πάρετε έναν υπνάκο και πολλά άλλα ώστε να γυρίσετε φρέσκιοι κι αναζωογονημένοι

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη έναντι 2,99 δολαρίων για iOs.

PackPoint Packing List Travel Companion

Κάθεστε ώρα πάνω από την βαλίτσα προσπαθώντας να σκεφτείτε τι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας; Υπάρχει εφαρμογή ακόμα και γι αυτό. Η PackPoint Packing list Travel Companion υπολογίζει τον χρόνο παραμονής σας, τις καιρικές συνθήκες και τις δραστηριότητες στις οποίες σκοπεύετε να λάβετε μέρος ώστε να σας βοηθήσει να φτιάξετε την δική σας λίστα με τα απαραίτητα.

Θα σας υποδείξει τον τύπο ρούχων που θα πρέπει να έχετε μαζί σας εάν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία ή φεύγετε για επαγγελματικούς λόγους καθώς και ποια άλλα βασικά ρούχα θα πρέπει να έχετε μαζί σας για τις μέρες που θα ταξιδέψετε.

Είναι διαθέσιμη για iOs και Android.

Καλό σας ταξίδι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider