MITEF Greece Startup Competition: Διαγωνισμός για startup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
MITEF Greece Startup Competition: Διαγωνισμός για startup

Στις 20 Δεκεμβρίου, 2016, ολοκληρώνεται η περίοδος αιτήσεων για τον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017, που διεξάγεται για τρίτη συνεχή φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece. Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων (business skills workshops) καθώς και να λάβουν έμπρακτη καθοδήγηση (mentoring) από Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες ενώ θα διερευνήσουν καθοριστικής σημασίας συνεργασίες, που σκοπό έχουν να συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων, η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum και η ένταξή τους στην δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ελληνικές startups ως ενεργά μέλη του οργανισμού, αλλά και σε ένα συνολικότερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστόνη, Η.Π.Α. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους. Ο διαγωνισμός ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT και το ΜΙΤ Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

Ο δεύτερος διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2016 με την ανάδειξη των τριών νικητών: Yodiwo, InSyBio Ltd. και Sentio Solutions (Feel). Οι νεοφυείς ατές εταιρίες, με τη σημαντική συνδρομή των μεντόρων που τους ανατέθηκαν, πέτυχαν ουσιαστική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και επέκτειναν τις προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης. Η πρόσβαση και η ανταγωνιστική παρουσία τόσο των νικητών αλλά και των φιναλίστ στη διεθνή αγορά υποστηρίζεται από το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του διαγωνισμού μέσω της αποστολής ελληνικών startups σε διάφορες εκδηλώσεις και συναντήσεις με το εκάστοτε τοπικό οικοσύστημα, όπως για παράδειγμα στη Βοστόνη, ΜΙΤ Bootcamp, και στο Ισραήλ για το παγκόσμιας εμβέλειας φεστιβάλ νεοφυούς επιχειρηματικότητας, DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016 και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η προβολή των συμμετεχόντων πραγματοποιείται στα επικοινωνιακά μέσα και τις διάφορες εκδηλώσεις του οργανισμού αλλά και μέσω της συνεχούς επαφής με ένα δυναμικό δίκτυο Ελλήνων επιχειρηματιών και επενδυτών. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί σημαντικό μέρος του ετήσιου προγράμματος δράσεων του MITEF Greece για την ενδυνάμωση, ανάδειξη και ανάπτυξη της εξωστρέφειας των καλύτερων και δυναμικότερων ελληνικών τεχνολογικών ομάδων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που έλαβαν χώρα το 2016 μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: MITEF Greece Startup Competition. Παρακολουθήστε το βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του διαγωνισμού στο ακόλουθο σύνδεσμο: Highlights of MITEF Greece Startup Competition.

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 20 Δεκεμβρίου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Στο δεύτερο γύρο (Φεβρουάριος - Μάιος 2016) αξιόλογοι μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Marketing, Χρηματοοικονομικά & Φορολογία, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece, όπως οι εταιρίες Ποταμίτης - Βεκρής, EY, Korn Ferry | HayGroup, Plano & Simple και άλλες. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο επόμενο και τελικό στάδιο. Στον τρίτο και τελικό γύρο (Ιούνιος 2017) η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα αποδείξουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) εμπορική αξιοποίηση και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να συμβουλευτούν τα Κριτήρια Επιλογής Συμμετεχόντων καθώς και τους Όρους & Προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Πληροφορίες για τη σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων σε συνεργασία με οργανισμούς και Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τα online webinars με σκοπό τη βελτιστοποίηση της αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων, ανακοινώνονται σταδιακά στα social media & το website του οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο mitefcompetition.org/greece για να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό. Επίσης, πληροφορίες θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤ ΕF Greece.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider