Η Apple επιβεβαιώνει ότι αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple επιβεβαιώνει ότι αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα

Η Apple για πρώτη φορά επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ κι ένα χρόνο και έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αναπτύξει αυτόνομα οχήματα.

Σε μια επιστολή που απέστειλε στην αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ζητά να υπάρξει «δίκαιος ανταγωνισμός» ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και το πρακτορείο Ρόιτερς, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής και ανέφερε ότι η εργασία της Apple πάνω στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα μπορούσε να μεταμορφώσει «το μέλλον των μεταφορών».

Η επιστολή της Apple, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά σε «σημαντικά κοινωνικά οφέλη των αυτοματοποιημένων οχημάτων», καθώς είναι μια τεχνολογία που μπορεί να σώσει ζωές, αποτρέποντας εκατομμύρια τροχαία και χιλιάδες θύματα στους δρόμους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες εργαζόμενοι της Apple δουλεύουν με μυστικότητα πάνω σε ένα ηλεκτρικό όχημα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέχρι σήμερα τα στελέχη της εταιρείας είχαν αρνηθεί να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο.

Πάντως, η επιστολή δεν καθιστά απολύτως σαφές αν η ίδια η Apple θα σχεδιάσει και θα παράγει το δικό της αυτόνομο όχημα ή αν θα παράσχει την τεχνολογία της σε κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων.

'Αλλες εταιρείες που προωθούν τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, είναι η Google και οι γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, Volkswagen, Daimler, Tesla και General Motors.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.