Σε ισχυρό παίκτη του gaming μετατρέπεται το Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ισχυρό παίκτη του gaming μετατρέπεται το Facebook

Το πιο μεγάλο βήμα στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών από την εποχή του FarmVille ανακοίνωσε η Facebook με τα Instant Games στοχεύοντας έτσι στην αύξηση των ημερήσιων χρηστών καθώς και των ωρών παραμονής στο κοινωνικό δίκτυο



Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστές των παχνιδιών θα μπορούν πλέον να αναπτύσσουν πιο ελαφριά παιχνίδια σε HTML5 και να διαθέτουν τις εκδόσεις των νέων τίτλων τους τόσο στο Messenger όσο και στο Facebook.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες διάθεσης παιχνιδιών με μια χούφτα από ηχηρές εταιρείες του gaming οι οποίες θα συμμετάσχουν στην δοκιμαστική beta έκδοση, συμπεριλαμβανομένων των Konami και Zynga.

Σύμφωνα με το διευθυντή της εταιρείας υπεύθυνο για τις συνεργασίες των παιχνιδιών, Leo Olebe, «πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ηδη εισάγει τα παιχνίδια στις πλατφόρμες ανταλλαγής στιγμιαίων μηνυμάτων». «Το Facebook δεν έχει προχωρήσει στο συγκεκριμένο βήμα μέχρι στιγμής και είναι πραγματικά συναρπαστικό για εμάς να το κάνουμε με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να συστήσει την πλατφόρμα του Messenger σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους».



Πλέον, θα υπάρει μια νέα καρτέλα με διάφορα παιχνίδια στο Messenger η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να προσκαλέσουν τους φίλους τους για να διαγωνιστούν μεταξύ τους σε αυτά ώστε να διαπιστώσουν ποιος θα συγκεντρώνσει την μεγαλύτερη βαθμολογία. Σε αυτή θα υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς και τα κορυφαία παιχνίδια μεταξύ όσων διατίθενται. Επιπλέον θα υπάρχει και ειδική καρτέλα Instant Games στην ιστοσελίδα του Facebook, παρόλο που η εταιρεία αναμένει από τους χρήστες να ανακαλύψουν τα παιχνίδια κυρίως μέσα από προτάσεις φίλων τους.

Τα Instant Games θα είναι διαθέσιμα σε 30 χώρες και θα τ; βρίσκει κανείς τόσο στην Android εφαρμογή του Facebook όσο και στην iOs. Τα ίδια τα παιχνίδια που θα παίζονται στο Messenger θα μπορούν να παιχτούν και στο News Feed της κύριας σελίδας του κοινωνικού δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για μεγάλο χρονικό διάστημα το Facebook δεν θεωρείτο κατεξοχήν προορισμός για gaming.Με την δημιουργία των Instant Games όμως στοχεύει στην αναβίωση της ευκαιρίας που ακούει στο όνομα online παιχνίδια.

Μάλιστα η εταιρεία έκανε πρόσφατα δύο κινήσεις που στόχευουν στο να γίνει προορισμός παικτών οι οποίες δεν έχουν επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Μία από αυτές ήταν τον Ιούνιο όταν προσκάλεσε σε μονομαχία την Twitch της Amazon παροτρύνοντας τους χρήστες του να δημοσιεύουν σε livestream μετάδοση την ώρα που παίζουν ιδιαίτερα δημοφιλή παιχνίδια όπως τα «Hearthstone» και «Overwatch» της Blizzard.



Αν και ο Olebe δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ατόμων που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και μετέδωσαν ζωντανά το παιχνίδι τους στο Facebook, ούτε και τον συνολικό αριθμό των ωρών του streaming, η εταιρεία έκτοτε δεν συνεργάστηκε με άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών πέρα ​​από την Blizzard. Η αγορά που στοχεύει το κοινωνικό δίκτυο είναι πράγματι μεγάλη. Αρκεί να αναφέρουμε πως 1,7 εκατομμύρια άτομα μετέδιδαν ζωντανά την ώρα του παιχνιδιού τους μέσω του Twitch πέρυσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Olebe οι developpers θα μπορούν πλέον να διαθέτουν τα παιχνίδια τους μέσω της διάσημης πλατφόρμας,χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσει το πότε και το πως ακριβώς.



Προς το παρόν, το gaming αντιπροσωπεύει μόνο το 15% του χρόνου που αφιερώνεται στην ιστοσελίδα του Facebook, σύμφωνα με τον Olebe. Και ενώ τα Instant Games δεν είναι σε θέση να προσφέρουν άμεσο κέρδος αφού δεν θα περιλαμβάνουν αγορές εντός των εφαρμογών, τουλάχιστον ακόμα, στο μέλλον υπολογίζεται πως θα μπορούσαν να αυξήσουν κι άλλο τα 2,5 δισ. δολαρία που αποκόμισε το Facebook από τα παιχνίδια το 2015.

Αν και το Facebook έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τη μετάβαση των παιχνιδιών από τους επιτραπέζιους υπολογιστές στα κινητά τηλέφωνα τα τελευταία χρόνια, με τα Instant Games ευελπιστεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος .



«Ο συνολικός αριθμός των ατόμων ανά τον κόσμο που παίζουν αυξάνεται εκθετικά», δήλωσε ο Olebe. «Είμαστε εντελώς πεπεισμένοι γι αυτό και θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτό το μαγικό κόσμο των παιχνιδιών ώστε να μπορούν να εμπλακούν όλο και περισσότεροι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider