Έξυπνα ...γυαλιά ετοιμάζει η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξυπνα ...γυαλιά ετοιμάζει η Apple

Το δικό της βήμα στην αγορά των έξυπνων γυαλιών φαίνεται πως κάνει η Apple ετοιμάζοντας τη δική της εκδοχή για το προϊόν την οποία θα λανσάρει μέσα στο 2018, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η εταιρεία έχει προχωρήσει αρκετά στην ανάπτυξη του προϊόντος και πλέον βρίσκεται σε συνομιλίες με τους προμηθευτές. Η εταιρεία κάνει τα πρώτα της βήματα στην συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, την οποία πρωτοξεκίνησε η Google, με τα Google Glass. Όπως μάλιστα τα Google Glass, τα έξυπνα γυαλιά της Apple θα προσανατολίζονται στην μεταβίβαση πληροφοριών, αντί σε καθηλωτικές εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας που προσανατολίζονται τα Magic Leap της Microsoft Hololens.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, τα γυαλιά «μπορεί να χρησιμοποιούν τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας».

Τα έξυπνα γυαλιά θα συνδέονται με το iPhone για την επεξεργασία των δεδομένων προκειμενου να έχουν μικρό βάρος και ένα κομψό σχεδιασμό χωρίς την προσθήκη πολλών ηλεκτρονικών χαρακτηριστικών σε αυτά.

Κύριο χαρακτηριστικό των έξυπνων γυαλιών της Apple θα είναι οι φακοί τους. Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο επιχειρηματίας Robert Scoble της Upload VR σε ανάρτηση του στο Facebook, ο συνεργάτης της Apple στο συγκεκριμένο κομμάτι θα είναι η εταιρεία Carl Zeiss, η οποία παράγει ένα φακό που ονομάζεται Zeiss Optics Smart.

Ο Thomas Alt, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα της Apple αφότου η εταιρεία αγόρασε την Metaio, μια εταιρεία επαυξημένης πραγματικότητας, αναφέρεται ως εφευρέτης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα είδος φακών την κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει η Carl Zeiss. Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος της Zeiss αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε συνεργασία με την Apple.

«Νομίζω ότι μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών, και αργότερα όλος ο πλανήτης, θα βιώνουν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας με την συχνότητα που καταναλώνουν το καθημερινό τους γεύμα», ανέφερε ο CEO της Apple, Tim Cook σε μια δημόσια ομιλία του τον περασμένο μήνα.

Όπως είναι γνωστό, η Apple αναπτύσσει πολλά πρότζεκτ εσωτερικά τα οποία εντέλει δεν καταλήγουν σε κάποιο πλήρες προϊόν που διατίθεται προς πώληση. Εξίσου γνωστό είναι πως η εταιρεία εργάζεται για την ενσωμάτωση της επαυξημένης πραγματικότητας στο λογισμικό της, και τα γυαλιά πιθανόν να αποτελέσουν το πρώτο προϊόν με το συγκεκριμένο λειτουργικό που θα διατεθεί στην αγορά.

Άλλωστε ο ανταγωνισμός αυξάνει όλο και περισσότερο αν σκεφτεί κανείς πως ακόμα και η Snapchat κυκλοφόρησε προσφάτως την δική της εκδοχή έξυπνων γυαλιών, και έχει καταφέρει να πάει καλά στις μέχρι τώρα πωλήσεις, υιοθετώντας μια ιδιαίτερα ελκυστική προωθητική καμπάνια.

Αν και η επέκταση της Apple Inc στα ψηφιακά έξυπνα γυαλιά θεωρείται από πολλούς επικίνδυνο εγχείρημα, δυνητικά θα μπορούσε να αποδειχτεί επικερδές άνοιγμα στον τομέα του wearable computing, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Όπως μαρτυρούν άλλωστε αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, βρίσκεται υπό πίεση για να παραδώσει νέα προϊόντα, εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων του iPhone, η οποία αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των εσόδων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider