Apple: Διέρρευσαν εικόνες του νέου MacBook Pro

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Διέρρευσαν εικόνες του νέου MacBook Pro

Εικόνες του νέου MacBook Pro, το οποίο η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στο event την 27η Οκτωβρίου, διέρρευσαν σε ένα update του macOS Sierra που εξέδωσε η Apple, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Macrumors.

Σε αυτές, όπου εμφανίζονται οδηγίες για τη χρήση του Apple Pay στις νέες συσκευές, παρουσιάζεται η νέα touch bar στο πάνω μέρος του υπολογιστή, η οποία όπως είχε αναφέρθεί σε προηγούμενο άρθρο του insider.gr θα αντικαταστήσει τα κουμπιά function, escape και ενεργοποίησης που συναντά κανείς στα υπάρχοντα MacBook Pro. Μάλιστα τα κουμπιά αυτά θα εναλλάσουν τις λειτουργίες τους ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή ο χρήστης.


Στη δεξιά πλευρά, όπως φαίνεται, υπάρχει touch id χωρίς όμως ο σαρωτής να φαίνεται πως θα είναι τμήμα της οθόνης αφής.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι Mac μπορούν να δουν τις εικόνες στον υπολογιστή τους, κάνοντας απλά το update σε macOS Sierra 10.12.1 και ανοίγοντας το “/System/Library/PrivateFrameworks/PassKitUI.framework/Versions/A/Resources/” στην εφαρμογή Terminal.

To MacBook Pro είναι μια από τις παλαιότερες γραμμές προϊόντων της εταιρείας που δεν έχει υποστεί μεγάλες ανανεώσεις τελευταία, ενώ ακόμα πιο «παραμελημένο» από αυτή την άποψη θεωρείται πως είναι το Mac Pro. Και τα δύο προϊόντα αναμένται πως θα ανανεωθούνστο νέο event της εταιρείας

Να υπενθυμίσουμε πως παρόλο που η εταιρεία βασίζεται κυρίως στις πωλήσεις του iPhone, η γραμμή Mac εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της δραστηριότητάς της. Οι πωλήσεις των Mac συνεισέφεραν το 10% και πλέον των εσόδων της, το 2015, δημιουργώντας έτσι την δεύτερη μεγαλύτερη πηγή πωλήσεων.

Στο τελευταίο τρίμηνο μάλιστα, τα έσοδα από τα Mac συνέχισαν να ξεπερνούν τις πωλήσεις των iPad, δείχνοντας πως αντέχουν παρά τις υποθέσεις των αναλυτών πως ο χώρος των Mac θα κανιβαλιστεί από τα tablets.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η διαρροή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας, κατά την οποία αίσθηση προκάλεσε η μείωση των πωλήσεων του iPhone για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τις 45,51 εκατομμύρια συσκευές iPhone στους τρεις μήνες μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών που υποστήριζαν ότι θα φτάσουν τις 44,8 εκατομμύρια.

Παρόλα αυτά οι πωλήσεις κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών γι αυτό και η εταιρεία προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεων των εσόδων της για την περίοδο των εορτών μεταξύ 76 και 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, κατά το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν μείωση της τάξης του 9%, στα 46,85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα ετήσια έσοδα της Apple μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2001, υπογραμμίζοντας μια επιβράδυνση στις πωλήσεις των δημοφιλών της smartphone και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει με άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα κινέζικες.

Βέβαια, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook, στην ανακοίνωσή του σκιαγράφησε μια πιο ρόδινη εικόνα επισημαίνοντας την άνοδο των εσόδων της εταιρείας κατά 24% από υπηρεσίες όπως το Apple Music και το Apple Pay. Επιπλέον δήλωσε ενθουσιασμένος από την υποδοχή που επεφύλασσαν οι φανατικοί της εταιρείας στο νέο iPhone 7, αφού η παγκόσμια ζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ξεπέρασε την προσφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider