Μαζικές απολύσεις ετοιμάζει η Twitter

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαζικές απολύσεις ετοιμάζει η Twitter

Σε απόλυση του 8% του εργατικού της δυναμικού σκοπεύει να προχωρήσει η Twitter μέσα στην εβδομάδα, όπως επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ζήτημα.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα προχωρήσει στην απόλυση περίπου 300 ατόμων, ποσοστό αντίστοιχο με το περσινό, τότε που ο Jack Dorsey προχώρησε σε περικοπές αναλαμβάνοντας και πάλι το τιμόνι της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, διευκρίνισαν πως το ακριβές πλάνο για την περικοπή θέσεων εργασίας παραμένει ρευστό ενώ θα μπορούσε να αλλάξει ακόμα και το ποσοστό των εργαζομένων.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας έρχονται τη στιγμή που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να αγωνίζεται για να αυξήσει τόσο τους χρήστες του όσο και τις δραστηριότητές του, μιας και τα σχέδια για την πώλησή της εταιρείας μοιάζει να έχουν ολοσχερώς ναυαγήσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg οι περικοπές θέσεων εργασίας θα μπορούσαν να ανακοινωθούν και μέσα σε αυτή την εβδομάδα, ίσως και πριν από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, πρακτική ασυνήθιστη για τεχνολογική εταιρεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν πέσει περισσότερο από 40% από το υψηλό των 52 εβδομάδων που παρουσίαζαν τον τελευταίο καιρό, παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Στο στόχαστρο βρίσκετια τον τελευταίο καιρό και ο CEO της Twitter, Jack Dorsey. Ο συνιδρυτής του Twitter που εκτός από την Twiiter διατελεί και χρέη Διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πληρωμών μέσω κινητού Square, κατηγορείται από τους επικριτές του ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στο διπλό ρόλο του ούτε όμως και να αφιερώσει αρκετό χρόνο και ενέργεια για να ορθοποδήσει το άλλοτε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Από τότε, δε, που ανέλαβε ξανά την διοίκηση του Twitter, ο Dorsey προχώρησε σε περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς βέβαια αυτό να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το κοινό του Twitter παραμένει στάσιμο στους 300 εκατ. χρήστες, την ώρα που μεγαλύτερες εταιρείες όπως το Facebook συνεχίζουν να συσσωρεύουν εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε μήνα.

Με αποτυχία έχουν στεφθεί άλλωστε και οι μέχρι τώρα προσπάθειες εξαγοράς του. Ενώ το Twitter έχει δηλώσει την πρόθεσή του να εξαγοραστεί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας μνηστήρας στο τραπέζι. Ο CEO της Salesforce Marc Benioff, ο οποίος είχε προβεί σε διαπραγματεύσεις ομολόγησε ότι αναγκάστηκε να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά την έντονη διαμαρτυρία των μετόχων του.

Κάτι αντιστοιχο συνέβη και με τους λοιπούς πιθανούς αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων της Walt Disney και της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες τη θέση του πιθανού αγοραστή έχει πάρει η Softbank χωρίς όμως να υπάρχει λευκός καπνός για κάποια συμφωνία ακόμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider