Γκολ εντός έδρας έβαλε η Apple στην Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκολ εντός έδρας έβαλε η Apple στην Samsung

Γκολ εντός έδρας φαίνεται να έβαλε η Apple στην Samsung, αφού οι πωλήσεις του iPhone 7 εκτινάχθηκαν στα ύψη ήδη από την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του, την ίδια στιγμή που η κορεατική εταιρεία προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειές της από τα «εκρηκτικά» Samsung Galaxy Note 7.

Τα καταστήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών ειδών σε όλη τη Νότια Κορέα πλημμύρισαν από τους φανατικούς της Apple την Παρασκευή όπου και ήταν η επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του νέου iPhone 7 και iPhone 7 Plus με τις ουρές να φτάνουν έως και τα 200 άτομα σε μερικά πριν ακόμα ανοίξουν.

Σε ένα Megastore ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της πόλης Σεούλ, o Gwanghwamun, 25 ετών κατασκήνωσε έξω από το κατάστημα για τέσσερις ημέρες ώστε να είναι ο πρώτος που θα πάρει στα χέρια του το νέο δημοφιλές έξυπνο κινητό της Apple, δίνοντας από 764 έως και 1.125 δολάρια.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 300.000 τηλέφωνα, μόνο την επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του νέου iPhone, την ώρα που η πώληση 10.000 τεμαχίων θεωρείται επιτυχία για την Κορέα.

Ρεκόρ σημείωσαν μάλιστα και οι προπαραγγελίες, οι οποίες καταγράφηκαν τουλάχιστον διπλάσιες από εκείνες του προηγούμενου μοντέλου iPhone 6.. Όσοι προνόησαν και παρήγγειλαν εκ των προτέρων τα τηλέφωνά τους, ταλαιπωρήθηκαν,βέβαια λιγότερο από την αναμονή αφού εέπρεπε απλά να τα παραλάβουν. Ο James Oh, που έχει ήδη ένα τηλέφωνο της σειράς Galaxy S για την δουλειά του έσπευσε να πάρει το νέο iPhone για προσωπική χρήση.

«Όλα τα χρόνια αγοράζω το νεότερο iPhone μόλις κυκλοφορεί», ανέφερε ο Oh στο Forbes, διευκρινίζοντας ότι περίμενε επτά ώρες στην ουρά για να πάρει το iPhone 6 το 2014. σε σχέση με αυτή τη φορά που στάθηκε πιο τυχερός, εξυπηρετήθηκε πολύ πιο γρήγορα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και το iPhone 6, είχε σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων για τα δεδομένα της Κορέας, και είχε χαρακτηριστεί ως το best-seller του εξωτερικού καταφέρνοντας να πάρει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Η τελευταία επιτυχία της Apple παρακολουθείται στενά από τους αναλυτές για το κατά πόσο θα μπορούσε να αποτελέσει το καίριο πλήγμα για την εταιρεία που ήδη βλέπει την μετοχή της να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μετά και την κυκλοφορία του τελευταίου της μοντέλου το οποίο σε πολλές περιπτώσεις λόγω προβλήματος υπερθέρμανσης της μπαταρίας έπαιρνε φωτιά.

Αυτή την περίοδο η Samsung προσπαθεί να αποσύρει τα ελαττωματικά έξυπνα κινητά αγωνιζόμενη να προτρέψει τους χρήστες να στραφούν σε δικές της εναλλακτικές λύσεις όπως το S7 και S7 Edge.

Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του νέου κινητού της Apple, έρχεται τη στιγμή που η Αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει τα εγκαίνια του πρώτου επίσημου καταστήματός της στη Σεούλ το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες τέσσερις στους 10 εικοσάρηδες προτιμούν ένα smartphone της Apple από κάποιο μοντέλο του βασικού κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων της χώρας, Samsung. Σύμφωνα με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών Willy ένα 20% των κατόχων του Samsung Galaxy Note 7, στράφηκαν στο iPhone 7.

Η Apple έχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 17% φέτος το καλοκαίρι, ακολουθώντας κατά πόδας την LG που έχει το 19%.

Οι αναλυτές του κλάδου προβλέπουν μάλιστα πως αυτό σε συνδυασμό με τα φθηνότερα smartphones κινεζικής κατασκευής όπως τα Huawei που όλο κι ανεβαίνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών θα προκαλέσουν ακόμα περισσότερους τριγμούς στην κορεατική εταιρεία.

Παρ 'όλα αυτά, το φιάσκο του Note 7 δεν αναμένεται να καταρρακώσει τον μεγαλύτερο τεχνολογικό όμιλο της χώρας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως παρότι πολλοί υποχρεούνται να επιστρέψουν το ελαττωματικό κινητό τους εξακολουθούν να δηλώνουν ερωτευμένοι με την ψηφιακή του γραφίδα, την αδιαβροχοποίησή του και την φωτογραφική μηχανή υψηλής απόδοσης αδιαφορώνας εάν το τηλέφωνό τους κινδυνεύει να εκραγεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider