Η Airbnb βάζει φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Airbnb βάζει φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών

Κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων δίνει η Airbnb στα μέλη της, στο πλαίσιο της νέας της συνεργασίας με την εταιρεία SolarCity.


Εκτός από την παροχή υποστήριξης για τη μελέτη, την έκδοση αδειών και την εγκατάσταση των πάνελ, η Airbnb επιστρέφει στους συνεργάτες μετρητά έως και 1.000 δολάρια για την αγορά ενός συστήματος ηλιακών συλλεκτών από τη SolarCity.

Η προσφορά θα ισχύει έως τα τέλη Μαρτίου και μετά από αυτό το διάστημα το ποσό της επιδότησης θα μειωθεί στα 750 δολάρια. Η επιστροφή χρημάτων θα χρηματοδοτηθεί από τη SolarCity. Προς το παρόν, τα κίνητρα παρέχονται μόνο για τα μέλη της Airbnb στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 19 πολιτείες όπου έχει παρουσία η SolarCity.

Με αυτόν τον τρόπο, τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι μισθωτές των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο δίκτυο της Airbnb θα μπορούν να επιλέγουν καταλύματα που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

«Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας αναζητούν πιο πράσινες επιλογές στα μέρη όπου ταξιδεύουν», εξηγεί Chris Lehane, επικεφαλής Παγκόσμιας Δημόσιας Πολιτικής και Επικοινωνιών του παγκόσμιου κολοσσού εκμισθώσεων τουριστικών καταλυμάτων. Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Airbnb παίρνει μια τέτοια «πράσινη» πρωτοβουλία: τον Δεκέμβριο, είχε δώσει ανάλογα χρηματικά κίνητρα σε συνεργασία με τη NRG Home Solar.

Όπως επισημαίνει η Solar City, τα συστήματα ηλιακών συλλεκτών μειώνουν σημαντικά το ενεργειακό κόστος για τους ιδιοκτήτες, καθώς και το αποτύπωμα του άνθρακα στο περιβάλλον –κάτι αντίστοιχο με 125 οδικά ταξίδια από το Σαν Φρανσίσκο ως τη Νέα Υόρκη, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider