Βαλίτσες που σας ακολουθούν όπου και αν πάτε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαλίτσες που σας ακολουθούν όπου και αν πάτε

Βαρεθήκατε να κουβαλάτε βαλίτσες; Τώρα υπάρχει λύση: οι βαλίτσες σας ακολουθούν κατά πόδας, σαν κουτάβια.


Τουλάχιστον αυτό οραματίζονται οι ιδρυτές της Travelmate Robotics από την Καλιφόρνια που ξεκίνησαν πρόσφατα εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ιδέας τους στη διεθνή πλατφόρμα crowd funding Indiegogo.

Η ρομποτική βαλίτσα ακολουθεί τον κάτοχό της σε απόσταση 1-2 μέτρα, εντοπίζοντας το smartphone του. Λειτουργεί με έναν αισθητήρα υπέρυθρης ακτινοβολίας που ανιχνεύει και αποφεύγει τα αντικείμενα. Στην τελική της έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2017 στην αγορά, θα διαθέτει έναν διαφορετικό αισθητήρα –ίσως στη μορφή κάμερας ή ραντάρ.

Η βαλίτσα της Travelmate έχει σχεδιαστεί σε τρία μεγέθη και αναμένεται να διατεθεί στις τιμές των 399, 495 και 595 δολαρίων. Είναι ιδανική για κάθε κατηγορία ταξιδιώτη –είτε πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι είτε για διακοπές και ταξίδια αναψυχής.

Ένα πολύ σημαντικό της προσόν είναι το αντικλεπτικό της σύστημα. Αν η βαλίτσα απομακρυνθεί περισσότερο από 5 μέτρα από τον κάτοχό της, θα αρχίσει να χτυπά ο συναγερμός που βρίσκεται στη βαλίτσα. Επίσης, θα σταλεί σχετική ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη. Οι μηχανικοί δουλεύουν τώρα ένα σύστημα που θα διαχωρίζει τις καταστάσεις «αναγκαστικής απομάκρυνσης» της βαλίτσας, όπως στα συστήματα ελέγχου.

«Οι βαλίτσες δεν έχουν αλλάξει καθόλου τις δύο τελευταίες δεκαετίες - είναι καιρός για λίγη καινοτομία», σχολιάζει ο David Near, διευθύνων σύμβουλος της Travelmate Robotics. «Για πολλούς λόγους, μια αυτόνομη βαλίτσα είναι μεγάλη ευκολία», ομολογεί ο Near που αποφάσισε πριν από έναν χρόνο ότι μια ρομποτική παρέα στο ταξίδι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Προς το παρόν, οι εφευρέτες έχουν κατασκευάσει μόνο το πρωτότυπο και ελπίζουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την παραγωγή της βαλίτσας σε εμπορική κλίμακα έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν δεν αποδώσει το crowd funding, ο Near σκέφτεται να αναζητήσει χρηματοδότηση μέσω των κλασικών επενδυτών και σκοπεύει να βγάλει τις ρομποτικές βαλίτσες στην αγορά το επόμενο καλοκαίρι.

Όσο συναρπαστική και αν ακούγεται η ιδέα μας ρομποτικής βαλίτσας που μας ακολουθεί «κατά πόδας», αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο σε μορφή πρωτοτύπου και εκτός από το εργαστήριο, θα πρέπει να περάσει τα τεστ και των πραγματικών αεροδρομίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider