Πωλητήριο βάζει το twitter

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλητήριο βάζει το twitter

Σε συνομιλίες με άλλες τεχνολογικές εταιρείες βρίσκεται η Τwitter προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο να πουληθεί. Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση τα οποία επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ ανάμεσα στους πιθανούς «μνηστήρες» περιλαμβάνονται η Google και η Salesforce.

Οι πληροφορίες περί πιθανής εξαγοράς του twitter δεν προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη στην αγορά, δεδομένου ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει σταματήσει εδώ και καιρό να «προοδεύει». Η οικονομική δυσπραγία του Twitter έχει πυροδοτήσει συχνά φήμες για την εξαγορά του, αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως οι πληροφορίες έχουν βάση.


Οι μηνιαίοι χρήστες του, γύρω στα 313 εκατομμύρια, αυξάνονται μόλις και μετά βίας. Οι Αμερικανοί οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία μέσω των smartphones τους, ξοδεύουν περίπου 2,8 λεπτά στο Twitter καθημερινά, δηλαδή ένα τρίτο λιγότερο από το χρόνο που ξόδευαν πριν δύο χρόνια, και πολύ λιγότερο από το χρόνο που δαπανούν καθημερινά σε «αντίπαλες» εφαρμογές, όπως το Facebook και το Snapchat.

Καλές δεν είναι ούτε οι μελλοντικές προβλέψεις. Στο επόμενο τρίμηνο, τα έσοδα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου αναμένεται να μειωθούν. Ακόμα και αν οι πωλήσεις αυξηθούν για το σύνολο του έτους, η τριμηνιαία πτώση είναι ανησυχητική για μια διαδικτυακή εταιρεία το όνομα της οποίας είναι γνωστό στην αγορά μόλις δέκα χρόνια.

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη είναι το ενδιαφέρον της Salesforce, ενός παρόχου cloud-based υπηρεσιών σε επιχειρήσεις με μηδενική παρουσία στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το CNBC, eπιφανειακά η Salesforce φαίνεται ως πολύ απίθανος αγοραστής, καθώς πρόκειται για εταιρεία μια πολύ διαφορετικό αντικείμενο. Επιπλέον, η κεφαλαιοποίηση της ύψους 48,2 δισ. δολαρίων είναι λίγο μεγαλύτερη από τα 30 δισ. δολάρια που ζητά σύμφωνα με τις πληροφορίες η twitter.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημάδια που δείχνουν ότι ενδιαφέρον της Salesforce είναι πραγματικό. Κατά πρώτον η εταιρεία είχε δείξει ενδιαφέρον και για το Linkedin που τελικά πουλήθηκε στη Microsoft με πολύ μεγαλύτερο τίμημα. Σύμφωνα με τους αναλυτές η Salesforce είναι έτοιμη να κάνει το βήμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί η τιμή να είναι καλή. Η μετοχή της Twitter ακόμη και μετά την χθεσινή άνοδο που σημείωσε μετά την δημοσίευση των πληροφοριών για πιθανή εξαγορά έχει υποχωρήσει κατά 15% από την αρχή του έτους.

Η Google και η Saleforce δεν σχολίασαν τις πληροφορίες. Η Verizon, μία άλλη εταιρεία που αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ ως πιθανός αγοραστής του Twitter, δήλωσε ότι δεν σχολιάζει φήμες αλλά και δεν έχει καταθέσει προσφορά για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider