Τα ερωτικά παιχνίδια σας «καρφώνουν»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ερωτικά παιχνίδια σας «καρφώνουν»

Σήμερα, για όλα τα πράγματα υπάρχει μια εφαρμογή και τα ερωτικά παιχνίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Η τεχνολογία, όμως, δεν λειτουργεί πάντοτε προς όφελος του χρήστη.

Τα «έξυπνα» sex toys παρέχονται μαζί με το ειδικό app που επιτρέπει στον χρήστη –ή τον/την σύντροφό του– να χειρίζεται και να ρυθμίζει από απόσταση το ερωτικό παιχνίδι, είτε βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο είτε σε άλλη ήπειρο.

Τα εν λόγω προϊόντα απευθύνονται ιδίως σε ζευγάρια που έχουν σχέση εξ’ αποστάσεως, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται ερωτικές εμπειρίες μέσω του Ίντερνετ. Τα «έξυπνα» παιχνίδια μπορούν να συγχρονιστούν με τον παλμό του χρήστη ή να δονούνται και να αναπαράγουν μουσική σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χειριστή.

Μια γυναίκα από το Ιλινόις των ΗΠΑ, όμως, κατέθεσε μήνυση εις βάρος της εταιρείας Standard Innovation για «κρυφή συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων σχετικά με τη χρήση του προϊόντος We-Vibe από τον χρήστη». Όπως αναφέρεται στη μήνυση, η ειδική εφαρμογή We-Connect που συνοδεύει το προϊόν συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με το μοτίβο λειτουργίας που επιλέγει κάθε πελάτης, δημιουργώντας έτσι το ιδιαίτερο «προφίλ» του και τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται σε server της εταιρείας, χωρίς να ενημερώνεται σχετικά ο πελάτης.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, μια άλλη εταιρεία που προσφέρει επίσης «διασυνδεδεμένα» ερωτικά παιχνίδια, η OhMiBod, διέκοψε τη λειτουργία της συλλογής δεδομένων για να επανεξετάσει τις πολιτικές απορρήτου που εφαρμόζει.

Πρόκειται για ακόμη μια υπόθεση που θίγει το τεράστιο θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων στην εποχή του Internet of Things. Όπως αναφέρει ο Michael Kaiser, εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Συμμαχίας Κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ, «περιστοιχιζόμαστε από συσκευές του Internet of Things και παροτρύνουμε τον κόσμο να “σταθεί, να σκεφτεί και να συνδεθεί”. Ειδικά για τις συγκεκριμένες συσκευές, όμως, ισχύει κάτι διαφορετικό: “στάσου, σκέψου, πρέπει να συνδεθείς;”», προειδοποιεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider