Η Apple θέλει να εξαγοράσει τη McLaren

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple θέλει να εξαγοράσει τη McLaren

Την κατασκευάστρια πολυτελών οχημάτων και ιδιοκτήτρια ομάδας της Formula 1 φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι η Apple σε μια προσπάθεια να αλλάξει την αυτοκινητοβιομηχανία έτσι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η κατασκευάστρια του iPhone, που εργάζεται την τελευταία διετία πάνω σε τεχνολογίες αυτό - οδήγησης, εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρους εξαγοράς της McLaren ή πιθανή στρατηγική επένδυση, σύμφωνα με τρεις πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι πηγές οι συνομιλίες έχουν ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες.

Η τεχνολογική ομάδα της Καλιφόρνιας, η οποία μελετά εδώ και καιρό συστήματα αυτόνομης οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων σκέφτεται να αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτοκινητοβιομηχανίας τόσο στα μηχανολογικά και όσο και στα υπολογιστικά συστήματα καθώς και στα νέα υλικά όπως ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ώστε να επιταχύνει το μυστικό της σχέδιο στην αυτοκίνηση.

Τόσο η Apple όσο και η McLaren, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ζήτημα. Η όμιλος αποτιμάται μεταξύ 1 δισ. και 1,5 δισ. λιρών όπως διευκρινίζουν οι πηγές, ωστόσο τονίζουν πως η συμφωνία θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κολλήσει.

Εάν πάντως πραγματοποιηθεί θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά της Apple από την εποχή που διαπραγματευόταν την Beats Electronics έναντι 3 δισ. δολαρίων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα μέσα στο έτος η Apple επένδυσε 1 δισ. δολάρια για την Didi Chuxing, την κινεζική εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς.


Η McLaren παράγει πολυτελή σπορ αυτοκίνητα που κοστίσουν μέχρι και 1 εκατ. δολάρια το καθένα και εκτός από την προηγμένη τεχνολογική ομάδα που την απαρτίζει διατηρεί και την ομώνυμη αγωνιστική ομάδα της Formula 1. Οι ιδιοκτήτες της McLaren Technology ελέγχουν το 80 τοις εκατό της McLaren Automotive. Κατά το περασμένο έτος παρήγαγε 1.654 οχήματα, δημιουργώντας έσοδα ύψους 450 εκατ. λιρών ενώ έχει δεσμευτεί να επενδύσει περί το ένα δισ. λίρες μέσα στα επόμενα έξι χρόνια σε έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider