Διαγραφή από την αναζήτηση της Google ζητούν 348.000 χρήστες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαγραφή από την αναζήτηση της Google ζητούν 348.000 χρήστες

Περισσότερα από 340.000 αιτήματα από Ευρωπαίους χρήστες για διαγραφή ή επιλεκτική διαγραφή αποτελεσμάτων αναζητήσεων που τους αφορούν έχει δεχτεί η Google, σύμφωναμε με ανακοίνωσή της ενώ η πλειονότητα αυτών προέρχεται από Γαλλία και Γερμανία.

Για την ακρίβεια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει δεχτεί 348.000 αιτήματα. Η δυνατότητα αυτή έχει δοθεί στους χρήστες μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πέρυσι τον Μάιο, που αναγνωρίζει σε κάποιον το «δικαίωμα να ξεχαστεί» στο διαδίκτυο. Έτσι, όποιος θέλει, μπορεί πλέον να απευθυνθεί στη Google, η οποία έχει την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, και να ζητήσει να αφαιρεθούν αποτελέσματα αναζητήσεων, που θεωρεί ότι είναι ανακριβή για τον ίδιο.

Ο κολοσσός της αναζήτησης έχει δημιουργήσει μια online φόρμα, την οποία μπορεί να συμπληρώσει ένας χρήστης, ζητώντας κάποιες πληροφορίες (σύνδεσμοι) σχετικά με αυτόν να εξαιρεθούν από τις μελλοντικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η εταιρεία και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα αιτήματα των χρηστών αφορούν συνολικά πάνω από 1,23 εκατομμύρια σελίδες του διαδικτύου. Η Google συμφώνησε να «ξεχαστεί» το 42% αυτού του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη.

«Πρωταθλήτρια» σε αιτήματα (73.400) παρουσιάζεται η Γαλλία και ακολουθούν η Γερμανία (60.200), η Βρετανία (43.100), η Ισπανία (33.100) και η Ιταλία (26.186).

Οι περισσότεροι χρήστες έχουν ζητήσει «αμνησία» για πληροφορίες στο Facebook και ακολουθούν διαδικτυακοί σύνδεσμοι που παραπέμπουν στο profileengine.com, στο Google Groups, στο YouTube, στο Twitter, στο κοινωνικό δίκτυο Google+ κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider