Το νέο «Pokemon Go» σχεδιάζει η Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο «Pokemon Go» σχεδιάζει η Google

Το νέο «Pokemon Go» φαίνεται πως ετοιμάζει η Google στο μυστικό εργαστήριο της Advanced Technology and Projects (ATAP). Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τα ξένα Μέσα μετά από την δημοσίευση αγγελιών για δύο νέες θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η εταιρεία ψάχνει να προσλάβει όπως αναφέρει τους γκουρού του gaming για να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ένα νέο multiplayer παιχνίδι.

H Google δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τον τίτλο ή τα δεδομένα του παιχνιδιού, αλλά διευκρινίζει πως χρειάζεται έναν creative director με γνώσεις σε Unity3D game development εργαλεία ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των ιδεών της ιστορίας, των σκίτσων, του σχεδιασμού και εν τέλει της υλοποίησης της ιδέας ο οποίος θα συνεργαστεί με τον product manager για να φέρει εις πέρας το όλο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις λεπτομέρειες των θέσεων εργασίας δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα αλλά το να χρησιμοποιεί κανείς την πλατφόρμα της Google, Tango, σημαίνει ότι μπορεί να δώσει σε κάθε smartphone δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο της Google, βέβαια, ότι φημίζεται για την ταχύτητα με την οποία προχωρά τα σχέδια του, χωρίς το «προχωρά» να σημαίνει απαραίτητα «ολοκληρώνει». Επειδή λοιπόν πολλές ιδέες έχουν σταματήσει πρόωρα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν η ηγέτιδα της διαδικττυακής αναζήτησης θα προχωρήσει εντέλει στην ολοκλήρωση ενός παιχνιδιού αντίστοιχου του Pokemon Go συμβάλλοντας ή και χαράσσοντας το μέλλον της mobile διασκέδασης.

Η στροφή του εργαστηρίου μπορεί να οφείλεται άλλωστε και στις αλλαγές που βίωσε αυτό το χρόνο, όταν η Facebook κατάφερε να αποσπάσει την επικεφαλής του, Regina Dugan, την οποία αντικατέστησε ο Dan Kaufman.

Η είδηση εντυπωσιάζει μιας και η Google δεν έχει δείξει στο παρελθόν ενδιαφέρον για το τομέα του gaming. Παρόλα αυτά θα μπορούσε σίγουρα να έχει επηρεαστεί από την φρενίτιδα που ξέσπασε για το Pokemon Go και την επιτυχία που σημείωσε η Niantic μετά τον σχεδιασμό του.

Η μόνη προσπάθεια στο συγκεκριμένο πεδίο έγινε το 2010 όταν η Google σε συνεργασία με την Niantic σχεδίασε ένα παιχνίδι που βασιζόταν στους χάρτες της Google και έφερε το τίτλο Ingress. Η Niantic, όμως, παραιτήθηκε από το project to 2015. Εκτός από το Ingress η Google δεν προχώρησε στην κατασκευή άλλου game και επικεντρώθηκε στο Android και στον Chrome.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider