Πώς να εκτυπώσετε στη στιγμή φωτογραφίες από το κινητό σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να εκτυπώσετε στη στιγμή φωτογραφίες από το κινητό σας

Η είσοδος των smartphones στην καθημερινότητά μας μας επέτρεψε να φωτογραφίζουμε κάθε στιγμή μας. Ταυτόχρονα όμως διαφοροποίησε αρκετά την έννοια της φωτογραφίας.

Άλλοτε η φωτογραφία ήταν ένα κομμάτι χαρτί που στόλιζε κορνίζες, τοίχους και φωτογραφικά άλμπουμ. Σήμερα βέβαια έχει μετατραπεί σε ψηφιακό αποτύπωμα που σπάνια κανείς αποφασίζει να εκτυπώσει.

Για τους νοσταλγούς των αναμνήσεων στο χαρτί όμως υπάρχει λύση που ακούει στο όνομα Prynt και υπόσχεται να εκτυπώσει τις φωτογραφίες μας στη στιγμή μετατρέποντας το κινητό μας σε Polaroid άλλων εποχών.

Tο Prynt είναι μια ειδική συσκευή που σου δίνει την ευκαιρία να εκτυπώσεις αμέσως τις φωτογραφίες που τραβάς από το κινητό σου.

Κουμπώνοντας το κινητό στην ειδική συσκευή του Prynt έχεις την δυνατότητα να φωτογραφίσεις και να εκτυπώσεις μέσα σε λίγα λεπτά όποιες φωτογραφίες επιλέξεις.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως η εφαρμογή που συνοδεύει το Prynt, με την βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας υπόσχεται «να φέρει τις φωτογραφίες μας στη ζωή» .

Όπως άλλες εφαρμογές κάμερας, το app του Prynt τραβάει κι ένα μικρό βίντεο μέχρι να κλείσει το κλείστρο. Το βίντεο αυτό μπορεί να προβληθεί στη οθόνη του κινητού σας κάθε φορά που σβανάρετε την τυπωμένη φωτογραφία.

Εάν δηλαδή τοποθετήσει κανείς την εκτυπωμένη εικόνα μπροστά από την κάμερα του κινητού την ώρα που η εφαρμογή του Prynt είναι ανοιχτή τότε πάνω στην φωτογραφία εμφανίζεται το κουμπί play και πατώντας το βλέπει κανείς τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν της φωτογραφίας, το βίντεο δηλαδή που καταγράφηκε κατά την διάρκεια λήψης της φωτογραφίας. Η εφαρμογή φυσικά περιλαμβάνει φίλτρα, δυνατότητα προσθήκης κειμένου ή πλαισίου και διάφορα άλλα εργαλεία επεξεργασίας της εικόνας πριν αυτή εκτυπωθεί.

Την ιδέα είχαν δύο προγραμματιστές από την Γαλλία, ο Clément Perrot και ο David Zhang οι οποίοι ξεκίνησαν να αναπτύσσουν την ιδέα ήδη από το 2014 στο Παρίσι. Το 2015 ξεκινήσαν την πρώτη εκστρατεία χρηματοδότησης τους μέσω της Kickstarter και σήμερα πλέον η εταιρεία αριθμεί 20 άτομα και στεγάζεται, που αλλού, στο Σαν Φρανσίσκο.

Η συσκευή κοστίζει 149,99 δολάρια ενώ το χαρτί των εκτυπώσεων κοστίζει 19,99 για 40 φωτογραφίες και 7,99 για 20 φωτογραφίες.

Υποστηρίξει Android και iOS συσκευές με οθόνη 4 ιντσών ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το Prynt για Samsung Galaxy Note 4 και iPhone 6 Plus.

Στο Prynt χωρούν μέχρι και 30 φύλλα του ειδικού χαρτιού και η διαδικασία της εκτύπωσης διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα, ίσως και περισσότερο, αν η σύνδεση γίνεται μέσω Bluetooth.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider