Self' it: Το ελληνικό Instagram έφτασε

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Self' it: Το ελληνικό Instagram έφτασε

Με σλόγκαν τους «μοιραστείτε τις αγαπημένες σας στιγμές και αφήστε το Self' it να σας αναδείξει» δύο φοιτητές πληροφορικής δημιούργησαν τα ελληνικά social media που, όπως λένε, «δεν αποξενώνουν αλλά φέρνουν ακόμα πιο κοντά όσους κινούνται στο “ίδιο μήκος κύμματος”». Αυτό που υπόσχονται μέσα από την εφαρμογή τους είναι να σας χαρίσουν αμέριστη ...δημοφιλία.

«Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν να ξεχωρίζεις μέσα στο πλήθος όποτε θέλεις όπου και αν πηγαίνεις? Πώς θα ήταν να τραβάς τα βλέμματα του κόσμου πάνω σου με μία απλή φωτογραφία? Την απάντηση προσπαθούσαμε να δώσουμε μέσα απο το Self’it, μια εφαρμογή που βοηθάει κάθε άνθρωπο να γίνει δημοφιλής» αναφέρει στο insider.gr ο φοιτητής πληροφορικής από την Αθήνα, Θέμης Δρακωνάκης. Ο 23χρονος, είχε την ιδέα αλλά έψαχνε βοήθεια για την υλοποιήσει. Κάπως έτσι μέσα σε ένα group προγραμματιστών του Facebook συναντήθηκε με τον Σωτήρη Κανηρά, εξίσου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και προχώρησαν στην υλοποίησή της ιδέας. Έπειτα στην ομάδα προστέθηκε και ο Νίκος Αποστολάκης.

Τι είναι όμως αυτό το νέο κοινωνικό δίκτυο και πώς λειτουργεί. Οι χρήστες, όπως μας εξηγούν οι προγραμματιστές, ανεβάζουν φωτογραφίες και το Self’it, εντοπίζει αμέσως την τοποθεσία τους. Στη συνέχεια τους παρουσιάζει όσους βρίσκονται στην ίδια περιοχή με αυτούς καθώς και τις 10 φωτογραφίες που «έχουν τραβήξει τα βλέμματα» στην περιοχή αυτή. Έτσι, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ανα πάσα στιγμή πόσοι και ποιοί είναι σε κάθε μέρος που πηγαίνει καθώς και να μπει στους 10 πιο δημοφιλείς χρήστες κάθε μέρους χτίζοντας με τον τρόπο αυτό το προσωπικό του fun club.

Η διαφορά με τις υπόλοιπες κοινωνικές εφαρμογές, όπως μας ενημερώνουν, είναι ότι δεν χρειάζεται να χτίσεις το δίκτυο σου για να έχεις ανταπόκριση στις φωτογραφίες σου, ούτε να είσαι διάσημος για να έχεις θαυμαστές.Αρκει μία φωτογραφία για να γίνεις ορατός αυτόματα σε όσους είναι στο ίδο σημείο με εσένα, η οποία θα κεντρίσει τα βλέμματα των χρηστών και θα σε «ανεβάσει» στους top χρήστες της κάθε πόλης ή περιοχής.

«Κάθε φωτογραφία, περιέχει μια στιγμή την οποία αιχμαλωτίζουμε και θέλουμε να μοιραστούμε. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι αυτό αρέσει και σε άλλους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους και κυρίως σε άτομα που βρίσκονται δίπλα μας και ζουν στον ίδιο “παλμό” με εμάς τώρα».

Κάπως έτσι, το Self’it, το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο για φωτογραφίες, δεν αποξενώνει τους ανθρώπους αλλά φέρνει αυτούς που είναι κοντά, ακόμα πιό κοντά.

«Τα πάντα συμβαίνουν γύρω μας, και ανα πάσα στιγμή ο καθένας μας μπορεί να έρθει στο επίκεντρο της προσοχής κάνοντας όσους είναι κοντά του προσωπικούς “θαυμαστές” του» τονίζει ο Θέμης Δρογωνάκης.

Ήδη το Self’it μετρά χιλιάδες φωτογραφίες σε περιοχές της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Βραζιλίας και έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Η εφαρμογή βγήκε σε beta μορφή τον Φεβρουάριο του ’16 και έτρεχε έτσι για περίπου 3 μήνες μέχρι να τελειοποιηθεί. Η κανονική έκδοση κυκλοφόρησε 3 μήνες πριν. Αυτή τη στιγμή έχει 50% active week users και 30% daily active users.

Επιπλέον όπως λένε «το Self’it είναι το κατάλληλο μέσο ανάδειξης πολλών ανθρώπων που προσπαθούν να πουν κάτι αλλά δεν είναι ευκολο να ακουστούν, για άτομα που θέλουν να ξεχωρίσουν για αυτό που πραγματικά είναι ή πρεσβεύουν».

Στα άμεσα σχέδια της ομάδας είναι η δημιουργία ενός τρόπου επικοινωνίας των χρήστών που θα δίνει πολύ έμφαση στον πραγματικό χώρο και χρόνο που γίνεται η κάθε συνομιλία ενώ σκοπεύουν να καινοτομήσουν εγκαθιστώντας την δυνατότητα διαγραφής άμεσων μηνυμάτων πριν αυτά διαβαστούν απο τον συνομιλιτή. Τέλος στην νέα έκδοση θα δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης και ανάδειξης των τοπ φωτογραφιών με βάση ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα γύρω μας.

Εμπνευσμένοι από την φοιτητική τους ζωή, αναφέρουν πως στα άμεσα σχέδιά τους περιλαμβάνεται και η δυνατότητα δικτύωσης στα ελληνικά, αρχικά, Πανεπιστήματα και ΤΕΙ ώστε κάθε φοιτητής να βλέπει άτομα στον ίδιο χώρο με εκείνον και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοί συμφοιτητές του είναι οι πιο δημοφιλείς.

Το Self’it είναι διαθέσιμο στο AppStore δωρεάν ενώ σύντομα θα βγει και η Android version στο Google play.

«Για κάθε τί που θεωρείς σημαντικό, υπάρχει και κάποιος άλλος που τον ενδιαφέρει. Και τι καλύτερο απο το να ξέρεις ότι είναι διπλά σου» αναφέρουν για το κλείσιμο οι δημιουργοί και βγάζουν μια φωτογραφία σε ανάμνηση της στιγμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider