To Facebook κάνει παιχνίδι με την Blizzard

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Facebook κάνει παιχνίδι με την Blizzard

Στρατηγική συνεργασία που θα βάλει στο παιχνίδι τους απανταχού gamers ανακοίνωσε η Blizzard τη Δευτέρα, η οποία θα εφαρμόσει σύντομα livestreaming μέσω του Facebook για τα videogame της.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, οι παίκτες να μπορούν να μεταδίδουν απευθείας και με το πάτημα ενός κουμπιού τη μάχη που δίνουν να περάσουν μια πίστα μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Με την συνεργασία των δύο κολοσσών θα επιτρέπεται επίσης και facebook login στους τίτλους της Blizzard, δηλαδή σύνδεση στο λογαριασμό μέσω Facebook χωρίς να υπάρχει πλέον ανάγκη για δημιουργία Battle.net λογαριασμού.

Αν και μέχρι σήμερα ο καθένας μπορούσε να χρησιμοποιήσει την livestreaming υπηρεσία του Facebook, η συγκεκριμένη συνεργασία χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Ο κυριότερος λόγος είναι πως οι φανατικοί του χώρου συνήθως θέλουν να παρακολουθούν τους άλλους να παίζουν video games, γεγονός που γνωρίζει τόσο η Facebook όσο και η Blizzard.

Γι’ αυτό άλλωστε η Amazon αποφάσισε να πληρώσει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια για το Twitch (πλατφόρμα μέσω της οποίας κάνεις livestreaming σε video games) το 2014, η Turner αποφάσισε να μεταδίδει τηλεοπτικά τα πρωταθλήματα των eSports αλλά και startups όπως η Kamcord αξίζουν σήμερα περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια.

Από δω και στο εξής λοιπόν, το Facebook θα αποτελεί έναν ακόμα προορισμό για τους λάτρεις του gaming ενώ η Blizzard θα είναι σε θέση να δελεάσει τους παίκτες που θέλουν να μεταδώσουν ζωντανά τις προσπάθειές τους στο τεράστιο κοινό των 1,65 δισ. χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Αυτή είναι η πρώτη ενσωμάτωση παιχνιδιών τέτοιου είδους στην πλατφόρμα του Facebook, αλλά αν το εγχείρημα αποδειχτεί επιτυχημένο, τότε σίγουρα θα μπουν κι άλλοι ισχυροί παίκτες του gaming στο χορό.

Να διευκρινίσουμε το πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα προσφέρονται οι παραπάνω δυνατότητες θα είναι το Overwatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider