Microsoft και Facebook δίνουν τα χέρια για πιο γρήγορο Internet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft και Facebook δίνουν τα χέρια για πιο γρήγορο Internet

Στις υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Internet φαίνεται πως στοιχηματίζουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Facebook αφού σκέφτονται να επενδύσουν στην οικοδόμηση υποθαλάσσιου δικτύου που θα συνδέει την Αμερική με την Ισπανία.

Το καλώδιο MAREA θα είναι το ισχυρότερο υποθαλάσσιο καλώδιο που θα έχει ποτέ διασχίσει τον Ατλαντικό και θα οδηγήσει σε γρηγορότερο bandwith σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι εταιρείες.

Θα τοποθετηθεί νοτιότερα από τα υπάρχοντα καλώδια, με αποτέλεσμα να επεκτείνει την κάλυψη, ενώ σε συνδιασμό με τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί θα είναι ευκολότερη και οικονομικότερη όποια μελλοντική αναβάθμισή του.

Η Microsoft ήδη έχει μετατοπίσει τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της, όπως το Office 365, το Skype, το Xbox Live και το Microsoft Azure, στο cloud. Από την άλλη ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έχει δεσμευτεί για την επέκταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο με πρωτοβουλίες όπως το internet.org.

Για το λόγο αυτό, όπως δήλωσαν οι δύο εταιρείες, ήταν λογικό να δημιουργηθεί ανάμεσά τους μια εταιρική σχέση με κοινό στόχο την δημιουργία του καλωδίου

Η συνεργασία MAREA μπαίνει στη σειρά μετά την ανακοίνωση της Alphabet για δημιουργία ενός καλωδίου 300 εκατομμύρια δολαρίων, σε συνεργασία με πέντε ασιατικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ονόματι Faster. To Faster αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στην χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Η κατασκευή του MAREA θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιρειών.

Την λειτουργία και διαχείρισή του θα αναλάβει η Telxius, η νέα εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Telefonica, η οποία ελπίζει να κερδίσει νέες ευκαιρίες στην αγορά των τηλεπικοινωνιών τόσο στη Δυτική Ευρώπη όσο και στις νέες αναδυόμενες αγορές στη Βόρεια Αφρική ως μέρος της συμφωνίας.

Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά τα έργα με αυτόν τον τρόπο - που μας επιτρέπει να κινηθούμε γρήγορα εφόσον συνεργαζόμαστε, δήλωσε ο Najam Ahmad, αντιπρόεδρος της Μηχανικής Δικτύου του Facebook και προσέθεσε «πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα «χτίζονται» τα περισσότερα συστήματα υποβρύχιων καλωδιώσεων στο μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider