Google και Apple βλέπουν τον «θρόνο» τους να τρίζει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google και Apple βλέπουν τον «θρόνο» τους να τρίζει

Την «κάτω βόλτα» φαίνεται πως έχουν πάρει η Google και η Apple, οι οποίες έχουν επαναπαυτεί στις δάφνες τους και δεν προσπαθούν αρκετά για να ανταγωνιστούν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες, όπως η Amazon και το Facebook.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του CNN Money, στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, η μετοχή της Alphabet σημείωσε πτώση 1%, ενώ από την αρχή του έτους έχει χάσει το 7% της αξίας της.

Τα πράγματα για την Apple είναι ακόμη χειρότερα. Στη χθεσινή διαπραγμάτευση, ο τεχνολογικός γίγαντας είδε τη μετοχή του να αγγίζει τα χαμηλά δύο ετών, υποχωρώντας κάτω από τα 90 δολάρια. Από την αρχή του 2016 έχει καταγράψει απώλειες 14%, κερδίζοντας τον «άχαρο» τίτλο της εταιρείας στον Dow Jones με τις χειρότερες επιδόσεις για το 2016.

Η χθεσινή συνεδρίαση είχε ως αποτέλεσμα η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, να βρεθεί για ακόμη μια φορά πάνω από την Apple. Ο διαδικτυακός κολοσσός του Larry Page αξίζει σήμερα 498 δισ. δολάρια, έναντι 495 δισ. δολαρίων που είναι η χρηματιστηριακή αξία του «δαγκωμένου μήλου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google παίρνει τα ηνία από την Apple: το ίδιο είχε συμβεί και πριν από τρεις μήνες, αν και το προβάδισμά της δεν κράτησε πολύ, καθώς η Apple πέρασε στην αντεπίθεση στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η μετοχή της Amazon φέτος έχει ενισχυθεί κατά 6% και του Facebook έχει σημειώσει άλμα σχεδόν 15%. Και τα δύο «φαβορί» του τεχνολογικού κλάδου βρίσκονται στα ιστορικά υψηλά τους, με κεφαλαιοποίηση 340 δισ. δολαρίων για καθεμιά από αυτές. Και οι δύο μαζί, αξίζουν περισσότερο από τον κολοσσό του λιανεμπορίου Johnson & Johnson, ενώ βρίσκονται με μικρή διαφορά πίσω από τον ενεργειακό γίγαντα Exxon Mobil και την Berkshire Hathaway του Warren Buffett.

Σε περίπτωση που η Amazon και το Facebook καταφέρουν να ξεπεράσουν τη Google και την Apple, η Microsoft – με σημερινή κεφαλαιοποίηση 400 δισ. δολαρίων– θα είναι ο επόμενος στόχος που θα κατακτήσουν.

Αν οι Apple, Google και Microsoft δεν περάσουν γρήγορα στην αντεπίθεση, βομβαρδίζοντας την αγορά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, πολύ σύντομα ο Jeff Bezos και ο Mark Zuckerberg θα αναδειχθούν στους νέους «εστεμμένους» της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider