Γράψτε σενάριο και κερδίστε 15.000 δολάρια από τη Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γράψτε σενάριο και κερδίστε 15.000 δολάρια από τη Google

Χρηματικό έπαλθο 15.000 δολαρίων προσφέρει ο διαδικτυακός κολοσσός σε όσους γράψουν ένα έξυπνο σενάριο για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο με θέμα… τους πληροφορικάριους.

Η Google έχει βαλθεί να αλλάξει δραστικά τη «δημόσια εικόνα» του κλάδου πληροφορικής, με σκοπό να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στις εταιρείες τεχνολογίας και διαδικτύου.

Για να το πετύχει αυτό, προσέγγισε το The Black List, έναν ιστότοπο όπου οι σεναριογράφοι δημοσιεύουν τα σενάριά τους προκειμένου να βρουν παραγωγούς που θα ενδιαφερθούν για αυτά, και ζήτησε από τους διαχειριστές να διενεργήσουν έναν διαγωνισμό που θα αναδείξει τρεις σεναριογράφους.

Τα τρία ταλέντα που θα προκύψουν από τη διαδικασία επιλογής, θα γράψουν σενάρια για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο που θα αλλάξουν «την εικόνα της πληροφορικής και των στελεχών πληροφορικής, ιδίως στα μάτια των γυναικών και των μειονοτήτων».

Καθένας από τους σεναριογράφους θα έχει στη διάθεσή του έξι μήνες για να ολοκληρώσουν το σενάριό του, όπως ανακοίνωσε η Google στην παρουσίαση του διαγωνισμού την Τετάρτη.

Μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους, θα δώσουν στη Google ένα δείγμα της δουλειάς τους, μαζί με μια ολοκληρωμένη τεκμηρίωση για το πώς τους βοήθησε το χρηματικό έπαθλο να ολοκληρώσουν το σενάριό τους.

Μετά από έρευνες που έχει διενεργήσει η Google, έχει διαπιστώσει ότι η γενική αντίληψη που επικρατεί για την πληροφορική και τους προγραμματιστές είναι ο κύριος παράγοντας που θα ωθήσει τις νεαρές κοπέλες να αναζητήσουν μια καριέρα στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

«Τα κορίτσια που αντιλαμβάνονται αρνητικά τον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν το επάγγελμα του προγραμματιστή είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν την πληροφορική ως αντικείμενο σπουδών και εργασίας», αναφέρει η Google.

«Αν δεν αλλάξουμε αυτές τις αντιλήψεις, τόσο για τους νέους όσο και για τους ενήλικες, μέσω των μέσων ενημέρωσης, υπονομεύουμε τις ίδιες τις προσπάθειές μας στον τομέα της εκπαίδευσης στην πληροφορική», σημειώνει η εταιρεία αναφερόμενη στην πρωτοβουλία Computer Science Education in Media.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider