Οι «έξυπνες» βαλίτσες που σας στέλνουν ειδοποιήσεις!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι «έξυπνες» βαλίτσες που σας στέλνουν ειδοποιήσεις!

Φανταστείτε μια βαλίτσα που ζυγίζεται μόνη της αμέσως μόλις τη σηκώσετε από το έδαφος. Επίσης, σας στέλνει ειδοποιήσεις όταν είναι έτοιμη να εμφανιστεί στον ιμάντα παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο, αλλά και το στίγμα της για να ξέρετε πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Όσοι ταξιδεύουν ξέρουν πόσο «ακριβά» μπορεί να πληρώσει κανείς το υπέρβαρο, όταν δηλαδή το βάρος των αποσκευών τους υπερβαίνει το όριο που θέτει η αεροπορική εταιρεία για τη συγκεκριμένη κατηγορία εισιτηρίου (συνήθως Economy).

Στις εταιρείες χαμηλού κόστους, μάλιστα, το βάρος των αποσκευών γίνεται εφιάλτης, αφού εκεί και αν είναι τσουχτερό το υπέρβαρο! Ξεχάστε, λοιπόν, τις απόπειρες να ζυγίστε τη βαλίτσα σας στη ζυγαριά του σπιτιού ή του φαρμακείου σας και… πάρτε απόφαση να αγοράσετε μια έξυπνη βαλίτσα.

Τη λύση προσφέρει η Raden με τις έξυπνες βαλίτσες της που άρχισαν να πωλούνται μόλις την Τρίτη. Οι καινοτόμες βαλίτσες διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά, όπως μια μπαταρία που μπορεί να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο έως τέσσερις φορές, μέσω των δύο ειδικών θυρών USB που είναι προσβάσιμες από το εξωτερικό περίβλημα των αποσκευών.

Επίσης, μια βαλίτσα Raden ειδικό αισθητήρα που ζυγίζει την αποσκευή καθώς την γεμίζετε. Προς αποφυγή του υπέρβαρου, είναι φτιαγμένη από ειδικά υλικά (πολυανθρακικό της Makrolon ), ώστε να ζυγίζουν από 3 έως 5 κιλά μόνο. Εκτός από λειτουργικότητα, οι βαλίτσες της Raden διαθέτουν μοναδικό design που τις καθιστά αξεσουάρ μόδας.

Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, η εταιρεία έχει φτιάξει τη δική της εφαρμογή (η οποία διατίθεται για συσκευές iOS), η οποία ενημερώνει τον χρήστη για το βάρος της βαλίτσας του, τη στάθμη της μπαταρίας, τον χρόνο αναμονής για τους ελέγχους στο αεροδρόμιο, την κίνηση στους δρόμους, τη θέση της βαλίτσας, καθώς και τις πληροφορίες της πτήσεις. Επίσης, η βαλίτσα ειδοποιεί τον κάτοχό της μέσω Bluetooth ότι ετοιμάζεται να «κατέβει» στον ιμάντα των αποσκευών ώστε να είναι έτοιμος!

Ο ιδρυτής και CEΟ της εταιρείας, ο 32χρονος Josh Udashkin συνέλαβε την ιδέα –πού αλλού;– στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν τόσες start-ups που προσθέτουν καινοτόμα χαρακτηριστικά σε γυαλιά ή ηχεία, γιατί όχι και στις βαλίτσες, σκέφτηκε.

Στόχος του ήταν να κατασκευάσει βαλίτσες που θα είναι ταυτόχρονα κομψές, πρακτικές και θα συμβαδίζουν με το σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο τρόπο ζωής. Για το λόγο αυτό εγκατέλειψε τη δουλειά του στην Aldo τον Απρίλιο 2014 και αφιέρωσε σχεδόν δύο χρόνια για ιδρύσει την Raden και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Για να το πετύχει αυτό, εξασφάλισε χρηματοδότηση 3,5 εκατ. δολαρίων από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (Venture Capitals) και εύπορους επιχειρηματίες όπως η σχεδιάστρια μόδας Rachel Zoe.

Όσοι είναι λάτρεις της τεχνολογίας και θέλουν να αποκτήσουν αυτά τα ταξιδιωτικά gadget, για να κάνουν το επόμενο ταξίδι τους ευκολότερο, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι τιμές ξεκινούν από τα 295 δολάρια (για τη μικρότερη βαλίτσα, 22 ιντσών) έως 395 δολάρια (28 ιντσών), ενώ το σετ των 2 αποσκευών διατίθεται στην «καλύτερη» τιμή των 595 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider