Πόσο θα κόστιζε σήμερα το διαμέρισμα από τα «Φιλαράκια»;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο θα κόστιζε σήμερα το διαμέρισμα από τα «Φιλαράκια»;

Πέρασαν κιόλας 24 χρόνια από την πρεμιέρα της σειράς «Τα Φιλαράκια» στο NBC, αλλά μία απορία εξακολουθεί να παραμένει στους εκατομμύρια φίλους της σειράς: πώς κατάφερναν η Μόνικα με τη Ρέιτσελ να πληρώνουν αυτό το καταπληκτικό διαμέρισμα στο οποίο ζούσαν;

Μπορεί βέβαια το συγκεκριμένο διαμέρισμα να μην ήταν υπαρκτό, καθώς είχε στηθεί στα στούντιο της Warner Bros. στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, αλλά τα εξωτερικά πλάνα του είναι από κτίριο που μπορεί να δει κανείς και σήμερα (και πολλοί φροντίζουν να βγάλουν φωτογραφία μπροστά του) στον αριθμό 90 της οδού Μπέντφορντ στο Ουέστ Βίλατζ του Μανχάταν.

Ένα τέτοιο διαμέρισμα όμως στο Ουέστ Βίλατζ θα ήταν πανάκριβο κυρίως λόγω του μεγέθους του. Διάφορες εκτιμήσεις το τοποθετούν μεταξύ 104 και 140 τ.μ., τη στιγμή που το μέσο εμβαδό ενός διαμερίσματος με δύο κρεβατοκάμαρες στην περιοχή είναι 90,5 τ.μ., σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών ακινήτων Yardi Matrix, που επικαλείται το CNBC.

Κι αν αναρωτιέστε πόσο θα κόστιζε σήμερα να ενοικιάσει κανείς ένα τέτοιο διαμέρισμα, η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων Trulia ορίζει το ενοίκιο στα 4.500 δολάρια το μήνα (3,75% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι). Και αυτή η τιμή είναι ο μέσος όρος για τη γειτονιά. Για το μέγεθος του διαμερίσματος της Μόνικα η τιμή θα κυμαινόταν ανάμεσα στα 7.000 και 8.000 δολάρια.

Αν πάλι ήθελαν να το αγοράσουν, θα έπρεπε να πληρώσουν πάνω από 2 εκατ. δολάρια. Κι ας μην διαθέτει ασανσέρ το κτίριο…

Πάντως η σειρά κάποια στιγμή αποφάσισε να λύσει το μυστήριο του πώς η Μόνικα και η Ρέιτσελ, παρά τις χαμηλά αμειβόμενες δουλειές (η Ρέιτσελ ξεκίνησε ως σερβιτόρα, η Μόνικα δούλεψε για καιρό ως σεφ σε εστιατόριο) και τα διαστήματα ανεργίας, κατάφερναν να μένουν σε ένα τέτοιο διαμέρισμα. Υποτίθεται ότι εκεί έμενε η γιαγιά της Μόνικα παλαιότερα και το υπενοικίασε στην εγγονή της, καλύπτοντας εκείνη το μεγαλύτερο μέρος του ενοικίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider