Στην Grivalia Properties και το 49% της Piraeus Port Plaza 2

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Grivalia Properties και το 49% της Piraeus Port Plaza 2

Το 49% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Piraeus Port Plaza 2» Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων, Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων και Επιχειρήσεων (η «PPP2») απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ έναντι τιμήματος ύψους 3,62 εκατ. ευρώ.

Με τον τρόπο περνά στην κατοχή της Grivallia ένα ακόμα μοναδικό ακίνητο στον Πειραιά το οποίο αποτελεί τμήμα πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος», όμορο του προσφάτως αποπερατωμένου κτιρίου ιδιοκτησίας της PPP1.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις τον Ιούλιο η Grivalia απέκτησε το υπολοιπο 50% του «Piraeus Port Plaza 1 Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων, Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων και Επιχειρήσεων» (η «PPP1» και έκτοτε ελέγχει το 100% της PPP1, καθώς ήδη τον Οκτώβριο του 2016 είχε αποκτήσει άμεσα το 50% των μετοχών αυτής.

Το ακίνητο που είχε στην κατοχή της η PPP1 καταλάμβανε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στον Πειραιά πλησίον του Λιμένα Πειραιά και πρόκειται για τμήμα των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος το οποίο μετασκευάστηκε και αναβαθμίστηκε από αποθηκευτικό χώρο σε σύγχρονο κτήριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών με διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας. Η ανακατασκευή του κτηρίου ολοκληρώθηκε πριν το καλοκαίρι και πλέον διαθέτει εκμισθώσιμη επιφάνεια που αποτελείται από περίπου 9.700 τ.μ. ανωδομής και περίπου 4.470 τ.μ. υπόγειων βοηθητικών και αποθηκευτικών χώρων. Το κτήριο είναι ήδη πλήρως εκμισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.

Η εξαγορά του 49% του PPP2 αποτελεί επί της ουσίας την συνέχιση του επενδυτικού πλάνου της Grivalia στην περιοχή του Πειραιά μέσω του οποίου προσδοκά να δημιουργήσει περαιτέρω σημαντική υπεραξία τόσο για τους μετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Grivalia σε κοινοπραξία (joint venture) με σκοπό την ανακατασκευή μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς και την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας το ακίνητο θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί από πρώην βιομηχανικό χώρο σε συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 26.755 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων) και θα εκμισθωθεί με την σειρά του σε σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών βάσει σχετικού προσυμφώνου που έχει ήδη υπογραφεί.

Μετά το πέρας της μετασκευής του κτηρίου μάλιστα η Grivalia θα εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% του PPP2 όπως έχει προσυμφωνηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider