Τι μπορείτε να νοικιάσετε με 300 ευρώ τον μήνα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι μπορείτε να νοικιάσετε με 300 ευρώ τον μήνα

Ευκαιρίες που πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητες έχει ανοίξει η συνεχής μείωση των ενοικίων στα διαμερίσματα της Αττικής. Με μόλις 300 ευρώ τον μήνα μπορεί πλέον κάποιος να νοικιάσει διαμέρισμα στο Χαλάνδρι ή στην Γλυφάδα για το οποίο πριν από τη κρίση θα χρειαζόντουσαν ακόμη και τα διπλάσια χρήματα. Αλλά και στις πιο φθηνές περιοχές τα τετραγωνικά που μπορεί να εξασφαλίσει κάποιος με τα ίδια χρήματα είναι πολύ περισσότερα από τις εποχές προ κρίσης.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του μεσιτικού γραφείου Monopoly Real Estate, στα Κάτω Πατήσια (περιοχή Αγίου Νικολάου) μπορεί κάποιος με 310 ευρώ τον μήνα να νοικιάσει γωνιακό ρετιρέ πέμπτου ορόφου 108 τετραγωνικών μέτρων με τρία υπνοδωμάτια. Με τα ίδια χρήματα στη περιοχή Κολοκυνθού μπορεί να νοικιάσει διαμέρισμα δεύτερου ορόφου, 65 τετραγωνικών μέτρων με ένα υπνοδωμάτιο. Στο Παγκράτι, νοικιάζεται διαμέρισμα τρίτου ορόφου, 47 τ.μ. με ένα υπνοδωμάτιο για 290 ευρώ τον μήνα. Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στη περιοχή του Ζωγράφου, εντοπίζονται διαμερίσματα 48-55 τ.μ. που νοικιάζονται με 280-290 ευρώ τον μήνα.

Για όσους προτιμούν τα Νότια Προάστια 300 ευρώ τον μήνα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα διαμέρισμα ισογείου 50 τ.μ. στον Άλιμο, ή ένα διαμέρισμα πρώτου όροφου, 63 τ.μ. στην Άνω Γλυφάδα. Μάλιστα με λίγα χρήματα παραπάνω, περίπου στα 330 ευρώ, μπορεί κάποιος να έχει στις ίδιες περιοχές πρόσβαση σε επιπλέον ανέσεις όπως κλιματισμό, πόρτες ασφαλείας ακόμη και πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα. Στην Αργυρούπολη νοικιάζεται διαμέρισμα πρώτου ορόφου 75 τ.μ. κατασκευής 1980 με τις παραπάνω ανέσεις για 320 ευρώ τον μήνα.

Πηγαίνοντας σε ακόμη πιο μακρινά από το κέντρο προάστια οι επιλογές περιορίζονται αλλά ευκαιρίες υπάρχουν. Διαμερίσματα 55-60 τμ κατασκευασμένα την δεκαετία του 1980 νοικιάζονται στη Βούλα, την Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα με 300-330 ευρώ τον μήνα. Στη Λούτσα μπορεί κάποιος να νοικιάσει διαμέρισμα πρώτου ορόφου 50 τ.μ. το οποίο απέχει 200 μέτρα από την θάλασσα με τα ίδια λεφτά.

Στα πιο ακριβά Βόρεια Προάστια τα τετραγωνικά που μπορούν να εξασφαλίσουν τα 300 ευρώ μειώνονται αισθητά. Στο Χαλάνδρι νοικιάζεται γκαρσονιέρα 38 τ.μ. με 280 ευρώ τον μήνα, ενώ στον απομακρυσμένο Αγίο Στέφανο νοικιάζεται διαμέρισμα πρώτου ορόφου 60 τ.μ. κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό με 300 ευρώ.

Στη Νέα Σμύρνη τα 300 ευρώ τον μήνα εξασφαλίζουν διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο 54 τ.μ. 3ου ορόφου. Στην Καλλιθέα νοικιάζεται διαμέρισμα ισογείου 70 τ.μ. με 320 ευρώ τον μήνα, ενώ στη Φρεατίδα μπορεί να βρεθεί διαμέρισμα 61 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια για 300 ευρώ και πάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα διαμερίσματα που εντοπίσαμε ότι νοικιάζονται με 300-350 ευρώ είναι συνήθως χτισμένα τη δεκαετία του 80, αν και τα περισσότερα είναι μερικώς ή πλήρως ανακαινισμένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider