Οι ελληνικές βίλες στην κορυφή της Μεσογείου – Γιατί αγοράζουν οι ξένοι

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ελληνικές βίλες στην κορυφή της Μεσογείου – Γιατί αγοράζουν οι ξένοι

Τις καλύτερες επενδυτικές αποδόσεις στη Μεσόγειο προσφέρουν οι βίλες σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, με τα πολυτελή εξοχικά στα νησιά αυτά να πωλούνται σε σχετικά φθηνές τιμές και να νοικιάζονται πανάκριβα λόγω του υψηλού τουρισμού.

Τα τρία αυτά νησιά αποτελούν σημείο αναφορά για την αγορά εξοχικών κατοικιών σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Algean Property. Στην κορυφή βρίσκεται η Μύκονος με τις αποδόσεις των πολυτελών κατοικιών να φθάνουν το 8,5%. Οι τιμές πώλησης για ένα πολυτελές εξοχικό με 3 υπνοδωμάτια και πισίνα φθάνουν τα 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ το εβδομαδιαίο ενοίκιο μπορεί να φθάσει και τις 11.500 ευρώ την εβδομάδα.

Αντίστοιχα, στη Σαντορίνη με τιμή πώλησης γύρω στα 6.000 ευρώ το τετραγωνικό το εβδομαδιαίο ενοίκιο φθάνει τα 8.000 ευρώ και στη Πάρo με τιμή πώλησης 4.000 ευρώ το τετραγωνικό η ενοικίαση για μια εβδομάδα μπορεί να φθάνει και τα 5.250 ευρώ.

Εξαιρετικές αποδόσεις προσφέρουν και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Χαλκιδική, η Ελούντα, η Κέρκυρα, το Πόρτο Χέλι και η Αθηναϊκή Ριβιέρα. Μπορείτε να δείτε τις τιμές ενοικίασης και πώλησης στο παρακάτω γράφημα που βασίστηκε στα στοιχεία της Algean Property.

Σύμφωνα με την έρευνα της Algean Property η ελληνική αγορά εξοχικών συνεχίζει να είναι πιο ελκυστική στη Μεσόγειο προσφέροντας τις υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τους βασικές ανταγωνιστές της. Η σταθερή πορεία της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με την μεγάλη διόρθωση των τιμών και τις περισσότερες ενοικιάσεις λόγω του αυξημένου τουρισμού δείχνουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, σημειώνει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider