Ομόλογο έως 400 εκατ. ευρώ εκδίδει η Εθνική Πανγαία

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομόλογο έως 400 εκατ. ευρώ εκδίδει η Εθνική Πανγαία

Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ξεκινά και επίσημα τη διαδικασία προσφοράς ομολογιών έως 400 εκατ. με λήξη το 2023. Τα στελέχη της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας σε ακίνητη περιουσία πραγματοποιούν αυτή την περίοδο παρουσιάσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη και σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι μεγάλο.

Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί πως η συγκυρία είναι ευνοϊκή αυτή την εποχή, καθώς φαίνεται πως μειώνεται το πολιτικό ρίσκο της χώρας. Έτσι, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Πανγαία σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr οι ιθύνοντες αναμένουν πως το «κουπόνι» του ομολόγου δεν θα ξεπεράσει το 3,5%. Ταυτόχρονα εκτιμάται θετικά και το γεγονός της εισόδου δύο θεσμικών επενδυτών, της Castlelake και της Coller Capital, στην Invel Real Estate, η οποία είναι και ο βασικός μέτοχος της Πανγαία κατέχοντας το 65,49% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Εθνική Πανγαία σκοπεύει, να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την έκδοση και πώληση των ομολογιών για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Η διοίκηση της Πανγαία προχωρά το επενδυτικό της πρόγραμμα θέλοντας να καταστήσει την εταιρεία στην μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ της ΝΑ Ευρώπης. Για αυτό τον λόγο, αντλώντας χρηματοδότηση και από το ομόλογο, σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τις επενδύσεις του 2017 και ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Ήδη η Πανγαία ξεκίνησε δυναμικά το έτος με ένα μπαράζ συμφωνιών συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ προχωρώντας και στην πρώτη της επένδυση στον τομέα των εμπορικών αποθηκών.

Η διαδικασία της έκδοσης

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας οι ομολογίες θα εκδοθούν από την Pangaea UK Finco plc, μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης συσταθείσα σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας και 100% θυγατρική της εταιρείας και υπό την εγγύηση της εταιρείας χωρίς την παροχή εμπραγμάτων ασφαλειών.

Οι ομολογίες προσφέρονται και πωλούνται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών μόνο σε ειδικούς θεσμικούς αγοραστές και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών σε πρόσωπα που δεν είναι πολίτες ΗΠΑ ή δεν έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider