Και επίσημα στην Grivalia τα Αστέρια Γλυφάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και επίσημα στην Grivalia τα Αστέρια Γλυφάδας

Στον έλεγχο του τουριστικού βραχίονα της Grivalia Properties πέρασε και επίσημα το 80% της εταιρείας Ναυσικά ΑΕ, η οποία έχει μισθώσει το ακίνητο των Αστεριών της Γλυφάδας από το ελληνικό δημόσιο μέχρι το 2081.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της εταιρείας ακινήτων το τίμημα ανήλθε στα 17 εκατ. ευρώ περίπου και κάλυψε κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπρόσθετα, η Grivalia Hospitality ανέλαβε την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, υπέρ ιδιώτη δανειστή, ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Στο ακίνητο κατά το παρελθόν λειτουργούσε το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια», το οποίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο υπό τη διαχείριση επιφανούς διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Εμπορικές δραστηριότητες και υπηρεσίες εστίασης θα εξακολουθήσουν να παρέχονται στο εν λόγω ακίνητο.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο σχέδιο που είχε παρουσιάσει το 2015 ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαθεοχάρης για τα «Αστέρια» αφορούσε την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος με πεντάστερο ξενοδοχείο, πισίνες, βίλες, σπα και συνεδριακό χώρο 600 ατόμων. Ωστόσο, η Grivalia δεν έχει αποκαλύψει επακριβώς τα πλάνα της για το ακίνητο.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί με τους συνεταίρους μας ένα πραγματικό κόσμημα για την αθηναϊκή ριβιέρα ένα διεθνή πόλο έλξης ο οποίος θα αναβαθμίσει και θα ωφελήσει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, θα δημιουργήσει περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην εδραίωση της Αθήνας ως all- year round τουριστικού προορισμού», είχε δήλωσε στο παρλεθόν ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties.

Αξίζει να σημειωθεί στις αρχές του 2017 το ακίνητο έλαβε πέρσι και την σχετική άδεια από την Περιφέρεια Αττικής, παρά τις αντιδράσεις περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής.

Η ιστορία των Αστεριών

Λέγεται ότι αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες αλλά και… άραβες κροίσοι ενδιαφέρθηκαν ανά τα χρόνια για την έκταση των 285 στρεμμάτων που φιλοξένησε σε παλαιότερες δεκαετίες την αθηναϊκή ελίτ αλλά και τις κινηματογραφικές δραστηριότητες της εποχής.

Στα κατοπινά χρόνια το συγκρότημα των αρχιτεκτόνων Βασιλειάδη, Βουρεκά, Σακελλάριου, Γεωργιάδη, Δεκαβάλλα, εγκαταλείφθηκε και γέμισε αυθαίρετες κατασκευές.

Το 1998 οι εργασίες ανακαίνισης σκόνταψαν σε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και το 1999 η έκταση πέρασε από την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, ΑΞΕ Αστήρ, στην εταιρία Εστρέλια που ανακοίνωσε σχέδιο εκμετάλλευσης με τη δημιουργία ξενοδοχείου 850 κλινών! Εντέλει το σχέδιο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκταση κατέληξε στην τότε ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων) η οποία απορροφήθηκε από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Εντέλει ΕΤΑΔ και Εθνική το 2013 υπέγραψαν σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης μέχρι το 2042 και μετά η ΕΤΕ υπομίσθωσε την έκταση που περιλαμβάνει δύο νυχτερινά κέντρα, συγκρότημα πλαζ με τρία παραλιακά μπαρ, εστιατόριο με μπαρ και πισίνα στην εταιρία «Ναυσικά» του ομίλου Παπαθεοχάρη.

Το ακίνητο περνά πλέον στην θυγατρική της Grivalia για τον ξενοδοχειακό τομέα, την Grivalia Hospitality S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια και διαθέτει ρευστότητα για να προχωρήσει σε επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.

«Η Grivalia Hospitality, ο ξενοδοχειακός επενδυτικός βραχίονας της Grivalia Properties, έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα με στοχευμένες εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της, τους συνεργάτες της και την κοινωνία εν γένει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Grivalia Properties.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider