Δύο νέοι θεσμικοί επενδυτές στην Εθνική Πανγαία

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο νέοι θεσμικοί επενδυτές στην Εθνική Πανγαία

Την είσοδο δύο νέων θεσμικών επενδυτών στην Εθνική Πανγαία ανακοίνωσε και επίσημα η Invel Real Estate, η εταιρεία που από το 2013 κατέχει το 65,49% της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας ακινήτων της χώρας.

Η Invel, μέσω μιας διαδικασίας στην οποία συμμετείχαν μερικά από τα κορυφαία επενδυτικά funds από Αμερική και Ευρώπη, επέλεξε δύο εξ αυτών την Castlelake και την Coller Capital με κύριο νέο επενδυτή την πρώτη. Οι νέοι επενδυτές έχουν αποκτήσει έμμεσο ποσοστό στην Πανγαία 49% και μαζί με την York Capital Management η οποία ήταν ήδη μέλος της κοινοπραξίας που συστάθηκε από την Invel για την αρχική απόκτηση το 2013, κατέχουν μερίδιο συμμετοχής 65,49%.

Η είσοδος των νέων επενδυτών σηματοδοτεί την αποχώρηση από το σχήμα του ισραηλινού επιχειρηματία Μπένι Στέινμετζ, ο οποίος ήταν limited partner στην Invel από την ίδρυσή της. Ο κ. Στέινμετζ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Ισραήλ, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, καθώς ο βραχίονας εξορύξεων της αυτοκρατορίας βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών ερευνών για ένα σκάνδαλο διαφθοράς στην Αφρική.

«Αυτή η επένδυση αντιπροσωπεύει μια ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως αγορά για μελλοντική ανάπτυξη, στην Πανγαία ως όχημα για την υλοποίηση αυτής της ανάπτυξης και στην Invel ως διαχειριστή επενδύσεων με εξαιρετική θεσμική εμπειρία στην αγορά», σχολίασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Invel, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου.

Η είσοδος των νέων θεσμικών επενδυτών σηματοδοτεί σύμφωνα με στελέχη της Invel την έναρξης της δεύτερης φάσης ανάπτυξης της Πανγαία, η οποία έχει ως στόχο να καταστεί κορυφαία ΑΕΕΑΠ στην Νoτιο-Ανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων σήμερα αξίζει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελείται από περισσότερα από 330 εμπορικά ακίνητα, τα οποία είναι κυρίως γραφεία και καταστήματα. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκτασή της και στον κλάδο των αποθηκών

«Η Invel και οι συνεργάτες της προσβλέπουν στην ανάδειξη της Πανγαία ως κορυφαίας ΑΕΑΑΠ στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η σύναψη της σχέσης με τους νέους επενδυτικούς εταίρους θα αποτελέσει εφαλτήριο για άλλα νέα και πολύ ενδιαφέροντα projects στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστοφόρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider