Η Barnes θέλει να πουλήσει ελληνικές βίλες σε όλο τον κόσμο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Barnes θέλει να πουλήσει ελληνικές βίλες σε όλο τον κόσμο

Για πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι της Barnes International Realty, μιας από τις μεγαλύτερες μεσιτικές εταιρείες του κόσμου που ειδικεύεται στην πώληση πολυτελών κατοικιών, εξέταζαν την είσοδο στην χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει ξεχωριστό φυσικό πλούτο, καλό κλίμα και πλέον μοναδικές ευκαιρίες. Το μόνο που έλειπε ήταν ο κατάλληλος συνεργάτης.

Η γαλλική εταιρεία, που ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από 20 χρόνια και πλέον διαθέτει περισσότερα από 65 γραφεία σε όλο τον κόσμο, βρήκε αυτό τον κατάλληλο συνεργάτη στο πρόσωπο της κυρίας Κατερίνας Μητσοτάκη και πλέον μπαίνει δυναμικά στην ελληνική αγορά.

Όπως σημείωσε η κυρία Μητσοτάκη κατά την διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Barnes Greece η χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη, καθώς το ενδιαφέρον για ακίνητα στην Ελλάδα αυξάνεται. Η ίδια τόνισε πως ενδιαφέρον εκδηλώνεται απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη με εξαίρεση ίσως τη Λατινική Αμερική. Πρόσθεσε, δε, πως πέρα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κίνας από τις οποίες προέρχονται παραδοσιακά αγοραστές υπάρχουν και αγορές που έχουν δυναμική και ακόμη δεν τις έχουμε προσεγγίσει, όπως αυτές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. «Είναι στο χέρι μας να τους πείσουμε να επενδύσουν στην ελληνική αγορά», τόνισε η κυρία Μητσοτάκη. Μάλιστα, η ίδια εκτίμησε πως έντονο ενδιαφέρον πέρα από τις βίλες στα νησιά εκδηλώνεται και για διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα Νότια Προάστια.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Barnes International αποφάσισε να επεκταθεί και στην χώρα μας ο πρόεδρος της εταιρείας Thibault de Saint Vincent εξήγησε πως η Ελλάδα ως προορισμός είναι ιδιαίτερα ελκυστικός στους ξένους. Πρόσθεσε, δε, πως αναμένεται πολιτική σταθερότητα και ανάκαμψη της οικονομίας σημειώνοντας πως η πρώτη αγορά που ανεβαίνει ότι βελτιώνεται η οικονομία είναι αυτή του real estate.

Από εδώ και πέρα η Barnes International μαζί με το γραφείο της στην Αθήνα θέλει να «ταξιδέψει» την Ελλάδα στις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου. Για αυτό το λόγο σχεδιάζει εκθέσεις και ειδικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Γενεύη και την Σαγκάη. Μάλιστα σε δύο ημέρες που σε ειδική εκδήλωση για την ετήσια έκθεση της εταιρείας στο Παρίσι, η κυρία Μητσοτάκη θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες την ελληνική αγορά.

Ποια είναι η Barnes International Realty

Η Barnes ιδρύθηκε στην Γαλλία πριν από 20 χρόνια και πλέον αποτελεί μια από τις πέντε κορυφαίες μεσιτικές εταιρείες πολυτελών κατοικιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως δήλωσαν τα στελέχη της εταιρείας κατά την διάρκεια των εγκαινίων η εταιρεία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη την επταετία 2010-2017 και πλέον περισσότερα από 65 γραφεία σε 15 χώρες. Μέσα σε 12 μήνες η Barnes ολοκλήρωσε πωλήσεις συνολικής αξίας 4,2 δισ. ευρώ καταγράφοντας έσοδα ύψους 148 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider