Η αγορά ακινήτων στο επίκεντρο της Διεθνούς Σύνοδου Κορυφής της FIABCI

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αγορά ακινήτων στο επίκεντρο της Διεθνούς Σύνοδου Κορυφής της FIABCI

Το παρόν, οι προοπτικές και οι τάσεις της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα και παγκοσμίως απασχόλησαν τους περισσότερους από 200 επαγγελματίες του real estate από 80 διαφορετικές χώρες που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα για την Διεθνή Σύνοδο Κορυφής της FIABCI.

Στο επίκεντρο των ξένων επενδυτών και επαγγελματιών βρέθηκε και η ελληνική αγορά ακινήτων με το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας» που προσφέρεται σε όσους αγοράσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ στη χώρα μας να είναι μεγάλο. Μάλιστα επαγγελματίες από τον Καναδά ζήτησαν από τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο Διευθυντή Προσέλκυσης Επενδύσεων του οργανισμού Enterprise Greece να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στη χώρα τους.

Πέρα από τις τρεις συζητήσεις που έγιναν για την πορεία της αγοράς σε Ελλάδα, Δυτική και Ανατολική Ευρώπη του συνέδρους απασχόλησαν τα θέματα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Συζητήθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας της FIABCI και του ΟΗΕ ενώ οι νέοι επαγγελματίες του χώρου είναι την ευκαιρία μέσα από διαδραστικά σεμινάρια να μάθουν τα πάντα για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες αλλά και να παρουσιάσουν εργασία με θέμα «η Πόλη του Μέλλοντος».

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου της FIABCI βρέθηκε το έργο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Τις προκλήσεις και τις δυνατότητες που δίνει αυτό το σύγχρονο τοπόσημο της Αθήνας ανέπτυξε ο Vassily Laffineur, μέλος του γραφείου του διάσημου αρχιτέκτονα Renzo Piano που σχεδίασε το Κέντρο Πολιτισμού.

Οι ΑΠΕ

Ξεχωριστή σημασία στην πόλη του μέλλοντος έχουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ειδική παρουσίαση για το θέμα έκανε ο Troy Helming από τις ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε για την απόδοση των ΑΠΕ και παρουσίασε καινοτόμες εφαρμογές όπως υδάτινα πάρκα με φωτοβολταϊκά αλλά και ένα γεωτρύπανο που λειτουργεί με υπερυψηλή θερμότητα.

Και οι φυσικές καταστροφές

Παράλληλα στη Σύνοδο παρουσιάστηκαν λύσεις χρηματοδότησης για έργα ακινήτων από τις τράπεζες αλλά και μια κατασκευαστική εταιρεία η οποία χτίζει άμεσα και γρήγορα σπίτια σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Γεώργιος Τζιάλας, μαζί με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Μάικ Βασιλείου και με τον Πρόεδρο της FIABCI International, Farook Mahmood.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, οι κύριοι: Ανδρέας Γεννηματάς, Αντιπρόεδρος του ΕΑΤΑ, Μάνος Κόνσολας: Βουλευτής Δωδεκανήσου καθώς και ο κύριος, Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της Συνόδου αυτής που πραγματοποιείται στη χώρα μας μετά από 12 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider