Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις Grivalia-Lamda

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις Grivalia-Lamda

Με τον πλέον επίσημο τρόπο -μέσω ανακοίνωσης στο ΧΑ- η Grivalia Properties δήλωσε την Τρίτη ότι οι συζητήσεις που είχε με την Lamda Development για συνεργασία στην διαχείριση των εμπορικών ακινήτων δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Με την ανακοίνωση της ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών μπαίνει τέλος σε μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσε την πώληση μετοχών των εμπορικών κέντρων της Lamda Development.

Οι πληροφορίες είχαν διαρρεύσει τον Οκτώβριο και έκαναν λόγο για συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την μεταβίβαση των εμπορικών κέντρων The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos της Lamda σε νέα εταιρεία που θα συμμετείχε και η Grivalia.

Με ανακοίνωση της στις 19 Οκτωβρίου του 2015 η Grivalia είχε επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Lamda Development για πιθανή συνεργασία χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τα εμπορικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Grivalia διαθέτει σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 112 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως φαίνεται, μετά και από τη μη επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών με την Lamda θα στρέψει προς την αγορά ξενοδοχείων και τουριστικών ακινήτων. Από την άλλη η Lamda Development αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider