Η 3H Services φροντίζει και αξιοποιεί το εξοχικό σας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η 3H Services φροντίζει και αξιοποιεί το εξοχικό σας

Σε ένα «παραμελημένο» τμήμα της αγοράς ακινήτων, τις εξοχικές κατοικίες, απευθύνεται η 3H Services, η οποία παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και αξιοποίησης των ακινήτων που παραμένουν αναξιοποίητα λόγω της αδυναμίας των ιδιοκτητών να τα συντηρήσουν.

Αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει η 3H Services, μια startup που αναδείχθηκε στο πρόγραμμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας «Egg» της Eurobank για το 2017. Όπως εξηγεί στο insider.gr ο Βασίλης Αθανασιάδης, επικεφαλής της 3H Services, υπάρχει κενό αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά όσον αφορά στις υπηρεσίες φροντίδας, συντήρησης και διαχείρισης των εξοχικών κατοικιών.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, ο αριθμός των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 1.000.000 – αριθμός-ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, όμως, αδυνατούν εν μέσω κρίσης να συντηρήσουν τα εξοχικά τους, πόσο μάλλον να τα ανακαινίσουν. Αποτέλεσμα είναι χιλιάδες εξοχικά να παραμένουν σφραγιστά όλον τον χρόνο, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπαίνουν στον κόπο –και τα έξοδα– να τα ανοίξουν, να τα καθαρίσουν και να τα συντηρήσουν για να κάνουν διακοπές 1-2 εβδομάδες το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές είναι ακόμη πιο έντονη στους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν κληρονομήσει ή αγοράσει ένα σπίτι στην Ελλάδα για να έρχονται το καλοκαίρι αλλά αδυνατούν να το διαχειριστούν.

Συγκεκριμένα, η 3H Services παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, οι οποίες κυμαίνονται από το «βασικό πακέτο» που κοστίζει 50 ευρώ μηνιαίως έως την πλήρη ανακαίνιση και εμπορική αξιοποίηση της κατοικίας για την παραγωγή εισοδήματος:

  • Το βασικό πακέτο υπηρεσιών περιλαμβάνει επίβλεψη του ακινήτου μία φορά μηνιαίως, αέρισμα και γενικό καθαρισμό, τεχνικό έλεγχο ανά τρίμηνο και πλήρη προετοιμασία (καθάρισμα κ.λπ.) για δύο επισκέψεις ετησίως σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες θέλουν να παραθερίσουν σε αυτό. Η 3H Services δεν παρέχει υπηρεσίες φύλαξης ή security, ωστόσο, αναλαμβάνει να ενημερώσει τις αρχές σε περίπτωση κλοπής ή παραβίασης.
  • Το πιο «σύνθετο» πακέτο υπηρεσιών μπορεί να περιλαμβάνει την έκδοση αδειών οικοδόμησης/ανακαίνισης/επισκευής, την εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω επιδοτήσεων όπως είναι το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον», την επίβλεψη των εργασιών και την προώθηση της κατοικίας σε δίκτυα τουριστικής αξιοποίησης όπως το Airbnb. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος που έχει ένα σπίτι σε ένα νησί, για παράδειγμα, μπορεί και να το επισκέπτεται για τις καλοκαιρινές του διακοπές χωρίς να κάνει καμία προετοιμασία ο ίδιος, και να κερδίζει εισόδημα για το υπόλοιπο διάστημα που το σπίτι θα έμενε κλειστό.

«Στόχος μας είναι το ευ ζην του πελάτη μας», επισημαίνει ο κ. Αθανασιάδης, εξηγώντας ότι η 3H Services καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού πελάτη. «Προσφέρουμε, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας, υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, όπως καθημερινή καθαριότητα, μάγειρα και άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας ξενοδοχείου», αναφέρει.

Πρώτος στόχος της 3H Services είναι οι κάτοικοι εξωτερικού και για τον λόγο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασίες με μεσιτικά γραφεία που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αγορά ακινήτων κάθε περιοχής. Στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας της, η 3H Services καλύπτει την περιοχή της Αττικής και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα μέσω αντιπροσώπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.