Στην Grivalia τα γραφεία της εφημερίδας Τα Νέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Grivalia τα γραφεία της εφημερίδας Τα Νέα

Ένα κτήριο που αν και σχετικά καινούργιο έχει μεγάλη ιστορία, πέρασε εξ' ολοκλήρου στην εταιρεία ακινήτων Grivalia Properties, μετά από πλειστηριασμό.

Ο λόγος για το ακίνητο επί της λεωφόρου Συγγρού 340 στην Καλλιθέα, που στεγάζει στο ισόγειο του πολυκατάστημα της Media Markt, ενώ στους ορόφους του φιλοξενούσε παλαιότερα τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και πλέον τα γραφεία των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» που μεταφέρθηκαν εκεί αφού πέρασαν στον έλεγχο του ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το κτήριο κατασκευάστηκε από την Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, του γνωστού κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού. Με την χρεοκοπία της εταιρείας πέρασε στην ΑΤΕ Leasing, η οποία με την σειρά της πέρασε στην PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση ΑΕ, η οποία ανέλαβε την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων των «κακών τραπεζών» που έμειναν στο ελληνικό δημόσιο.

Η εισηγμένη Grivalia Properties είχε αγοράσει τον περασμένο Φεβρουάριο το 50% του συγκεκριμένου ακινήτου έναντι τιμήματος 13,2 εκατ. ευρώ. Πλέον προχωρά και στην αγορά του υπόλοιπου 50% του ακινήτου έναντι τιμήματος 14,36 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ είχε μετακομίσει εκεί το 2011 επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά αφήνοντας μετά από 35 χρόνια το νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης. Έμεινε στο κτήριο επί της λεωφόρου Συγγρού μέχρι τον Αύγουστο του 2016, αφού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την μετακόμιση των κεντρικών γραφείων σε πρώην βιοτεχνικό ακίνητο στο Μοσχάτο επί της Πειραιώς, στο πλαίσιο του πλάνου εξυγίανσης των οικονομικών του κόμματος. Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία πλήρωνε για τα γραφεία της Συγγρού μηνιαίο ενοίκιο 95.000 ευρώ, ενώ στα νέα γραφεία στο Μοσχάτο πληρώνει 9.800 ευρώ.

Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας περίπου 31.100 τ.μ., αποτελείται από 13.950 τ.μ. χώρων με χρήση γραφείων και καταστήματος και 17.150 τ.μ. χώρων που αντιστοιχούν σε 400 θέσεις στάθμευσης διαμοιρασμένες σε τέσσερα υπόγεια επίπεδα καθώς και λοιπούς βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider