Ανεβαίνουν οι αξίες στις εμπορικές πιάτσες

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβαίνουν οι αξίες στις εμπορικές πιάτσες

Σε σταθερή ανοδική πορεία βρίσκονται οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας με τα ενοίκια να σημειώνουν άνοδο μετά από πολλά χρόνια κρίσης. «Πρωταθλήτρια» παραμένει σταθερά η Ερμού, η οποία βέβαια βρίσκεται...έτη φωτός μακριά από τις εποχές που ήταν ένας από τους πιο ακριβούς δρόμους της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Proprius που συνεργάζεται με την Cushman & Wakefield, το δεύτερο τρίμηνο του 2017 τα ενοίκια σε σχεδόν όλους τους βασικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας σημείωσαν άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Μοναδική εξαίρεση ήταν η Τσακάλωφ στο Κολωνάκι όπου οι τιμές παρέμειναν σταθερές.

Εξάλλου το δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα από τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Η Jysk άνοιξε αρκετά νέα καταστήματα σε όλη τη χώρα, τα Public άνοιξαν το νέο τους πολυκατάστημα στο Κολωνάκι. Η H&M άνοιξε ένα κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και ένα στη Λάρισα. Η Media Markt ανακοίνωσε την λειτουργία ενός νέου καταστήματος στην Πάτρα. Η 3INA άνοιξε το τρίτο της κατάστημα στην Ελλάδα και η Womens Secret και η Springfield άνοιξαν νέα καταστήματα στο Χαλάνδρι.

Οι τιμές των ενοικίων

Στην Ερμού το μέσο μηναίο ενοίκιο διαμορφώνεται στα 220 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 12,8% σε σχέση με πέρσι.

Στην Γλυφάδα (Μεταξά) το μέσο μηνιαίο ενοίκιο διαμορφώνεται στα 120 ευρώ (άνοδος 4,3%)

Στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη) το μέσο μηνιαίο ενοίκιο φθάνει τα 115 ευρώ το τετραγωνικό (άνοδος 4,5%).

Στο Κολωνάκι (Τσακάλωφ) το μέσο μηνιαίο ενοίκιο παρέμεινε σταθερό σε σχέση με πέρσι στα 90 ευρώ το τετραγωνικό.

Στον Πειραιά (Σωτήρος) τα ενοίκια στα καταστήματα ανέβηκαν κατά 7,1% στα 75 ευρώ το τετραγωνικό.

Στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή) το μέσο ενοίκιο φθάνει τα 135 ευρώ το τετραγωνικό, περίπου 3,8% υψηλότερο από πέρσι.

Οι αναλυτές της Proprius αναμένουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί στο μεσοδιάστημα, καθώς παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για πολύ καλά καταστήματα στις βασικές εμπορικές περιοχές της χώρας. Η κατάσταση στις δευτερεύουσες εμπορικές πιάτσες των είναι σαφώς χειρότερη, καθώς τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κενά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider