Υποχρεωτική και… τυπική η πρόταση της Fairfax για την Grivalia

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχρεωτική και… τυπική η πρόταση της Fairfax για την Grivalia

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Grivalia Properties προχωρά η Fairfax Financial Holdings, η οποία πλέον ελέγχει άμεσα και έμμεσα το 51,37% της εταιρείας ακινήτων, μετά από την αγορά του 10% από το «πακέτο» του 20% στην Grivalia που πούλησε στις 4 Ιουλίου η Eurobank.

Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, που έχει να κάνει με την υποχρέωση της Fairfax να υποβάλει προσφορά επειδή το ποσοστό της ξεπέρασε το 50%, σημειώνουν στο insider.gr πηγές της αγοράς, που δεν αναμένουν κάποια σημαντική μεταβολή στην μετοχική σύνθεση της Grivalia. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από το ότι η Fairfax ζητά να αγοράσει τις μετοχές στην τιμή των 8,8 ευρώ την κάθε μία. Αυτό το τίμημα είναι και το κατώτατο που μπορεί να προσφέρει η Fairfax, δεδομένου ότι με αυτή την τιμή αγόρασε και εκείνη το «πακέτο» από την Eurobank που την έκανε μέτοχο πλειοψηφίας.

Το αντάλλαγμα που προσφέρει η Fairfax για τις μετοχές είναι μεν υψηλότερο από την μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της Grivalia τους τελευταίους έξι μήνες που φθάνει τα 8,47 ευρώ, αλλά είναι πολύ χαμηλότερο από την σημερινή τιμή των μετοχών της ΑΕΕΑΠ που διαμορφώνεται στα 9,3 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα υπάρξει ανταπόκριση στην δημόσια προσφορά τόσο από τους ιδιώτες μετόχους όσο και από τους θεσμικούς επενδυτές που μετέχουν στην Grivalia Properties.

Εξάλλου, όπως δηλώνει η Fairfax στην σημερινή της ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών και δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς του άρθρου 27 του Νόμου (squeeze-out).

Δείτε την ανακοίνωση της Fairfax

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider