Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα και πόσο (pics) 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα και πόσο (pics) 

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων για εξοχικά στην Ελλάδα με τις τιμές τόσο πώλησης όσο και ενοικίασης να παίρνουν την ανιούσα. Η πτώση των τιμών τα τελευταία χρόνια, η άνοδος του τουρισμού, η χρυσή βίζα αλλά και οι ταραχές στην ευρύτερη περιοχή σπρώχνουν συνεχώς νέους αγοραστές από το εξωτερικό στη χώρα μας.

Μάλιστα ειδικοί της αγοράς αναμένουν ότι η ζήτηση θα αυξηθεί αν και εφόσον αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και αρθούν τα capital controls. Οι πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας διαθέτουν σημαντικό απόθεμα εξοχικών κατοικιών, αν και η κατασκευή νέων ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει παγώσει.

Αττική

Το ενδιαφέρον των αγοραστών στην Αττική επικεντρώνεται στα νοτιοανατολικά προάστια. Οι ξένοι κυρίως από Μέση Ανατολή, Τουρκία και Ισραήλ κοιτούν πλέον πιο κοντά στο κέντρο σε περιοχές όπως Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη. Σύμφωνα με την Algean Property οι ζητούμενες τιμές για εξοχικά σπίτια φθάνουν έως και τα 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι τιμές ενοικίασης διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 3.500 ευρώ την εβδομάδα.

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός με πολλούς Ρώσους, Σέρβους, Βούλγαρους και άλλους ευκατάστατους Ανατολικοευρωπαίους να θέλουν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν μια εξοχική κατοικία στην περιοχή, η οποία διαθέτει και πάρα πολλές τέτοια ακίνητα. Η Κασσάνδρα παραμένει η αγαπημένη τοποθεσία, ακολουθούμενη από την Σιθωνία. Σύμφωνα πάντα με την Algean Property οι ζητούμενες τιμές φθάνουν τα περίπου 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, ένα οι τιμές ενοικίασης φθάνουν τα 4.000 ευρώ την εβδομάδα.

Ρόδος

Η αγορά εξοχικής κατοικίας αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας της Ρόδου με τους περισσότερους αγοραστές να προέρχονται από την Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται από το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή. Το μεγαλύτερο απόθεμα κατοικιών βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και οι πιο σημαντικές περιοχές είναι η Λίνδος, το Φαληράκι, η Αφάντου και βέβαια η πόλη της Ρόδου. Οι τιμές πώλησης διαμορφώνονται στα 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρα και οι τιμές ενοικίασης στα 3.500 ευρώ.

Κρήτη

Η Κρήτη είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη ποικιλία δεύτερης κατοικίας στην Ελλάδα διαθέτοντας από απομονωμένες βίλες έως μεζονέτες σε οργανωμένα οικιστικά συγκροτήματα. Την Κρήτη προτιμούν αγοραστές από την Γερμανία, τη Ρωσία και το Ισραήλ αλλά και τη Σκανδιναβία. Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στην Ελούντα όπου οι τιμές πώλησης σύμφωνα με την Algean Property φθάνουν τα 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και οι τιμές ενοικίασης τα 5.500 ευρώ την εβδομάδα. Φθηνότερα είναι τα εξοχικά στο Ηράκλειο με τις τιμέςν διαμορφώνονται στα 3.000 το τετραγωνικό για πώληση και στα 3.000 ευρώ για ενοικίαση.

Μεσσηνία

Πολλοί Γερμανοί και Σκανδιναβοί αγοράζουν εδώ και χρόνια σπίτια στη Μεσσηνία για την συνταξιοδότησή τους. Πλέον έχει αρχίσει να δημιουργείται μια κανονική αγορά ενοικίασης εξοχικών κατοικιών στην περιοχή. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η λειτουργία του Costa Navarino το οποίο διαθέτει και πολυτελείς βίλες προς πώληση. Η μέση ζητούμενη τιμή στις πιο τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας φθάνει τα 3.500 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ τα εξοχικά νοικιάζονται με 2.500 ευρώ την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για του Βρετανούς και τους Σκανδιναβούς τουρίστες. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ανατολικό μέρος του νησιού και ειδικά ανάμεσα στις περιοχές Κοντοκάλι και Νησάκι. Οι τιμές πώλησης διαμορφώνονται στα 4.750 ευρώ το τετραγωνικό και οι τιμές ενοικίασης στα 4.000 ευρώ την εβδομάδα.

Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα και πόσο (pics) 
Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα και πόσο (pics) 
Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα και πόσο (pics) 
Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα και πόσο (pics) 
Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα και πόσο (pics) 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider