Στο σφυρί το πρώην «σπίτι» της ΝΔ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο σφυρί το πρώην «σπίτι» της ΝΔ

Σε πλειστηριασμό οδηγείται το κτήριο στο νούμερο 340 της Λεωφόρου Συγγρού που στέγαζε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για ακίνητο που κατασκεύασε το 2008 η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική και αργότερα, καθώς η εταιρεία μπήκε σε καθεστώς εξυγίανσης, πέρασε στον έλεγχο των τραπεζών.

Η Νέα Δημοκρατία μετακόμισε εκεί το 2011 επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας μετά από 35 χρόνια το νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης. Έμεινε στο κτήριο επί της λεωφόρου Συγγρού μέχρι τον Αύγουστο του 2016, αφού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την μετακόμιση των κεντρικών γραφείων σε πρώην βιοτεχνικό ακίνητο στο Μοσχάτο επί της Πειραιώς, στο πλαίσιο του πλάνου εξυγίανσης των οικονομικών του κόμματος. Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία πλήρωνε για τα γραφεία της Συγγρού μηνιαίο ενοίκιο 95.000 ευρώ, ενώ στα νέα γραφεία στο Μοσχάτο πληρώνει 9.800 ευρώ.

Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας περίπου 31.841 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από 14.884 τμ χώρων με χρήση γραφείων και καταστήματος και 16.956 τμ χώρων που αντιστοιχούν σε 400 θέσεις στάθμευσης σε τέσσερα υπόγεια επίπεδα καθώς και λοιπούς βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους. Το ισόγειο του κτηρίου είναι μισθωμένο μέχρι το 2020 στην αλυσίδα Media Markt η οποία και λειτουργεί κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Οι χώροι γραφείων από τότε που έφυγε η Νέα Δημοκρατία παραμένουν κενοί.

Τον Φεβρουάριο του 2017 η Grivalia Properties αγόρασε το 50% του συγκεκριμένου ακινήτου έναντι τιμήματος 13,20 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 50% έχει περάσει στην PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση ΑΕ η οποία έχει αναλάβει την ενιαία εκκαθάριση των «κακών τραπεζών» που βρίσκονται στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.

Η PQH σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα στην πρώτη πώληση περιουσιακών στοιχείων των υπό εκκαθάριση τραπεζών που διαχειρίζεται διεξάγοντας ηλεκτρονική δημοπρασία για πέντε επαγγελματικά ακίνητα, τέσσερα εκ των οποίων στην Αθήνα και ένα στην Πάτρα. Ένα από τα επαγγελματικά ακίνητα είναι και αυτό της Συγγρού, και η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον το αν θα το «χτυπήσει» η Grivalia Properties.

Στο σφυρί το πρώην «σπίτι» της ΝΔ
Στο σφυρί το πρώην «σπίτι» της ΝΔ
Στο σφυρί το πρώην «σπίτι» της ΝΔ
Στο σφυρί το πρώην «σπίτι» της ΝΔ
Στο σφυρί το πρώην «σπίτι» της ΝΔ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider