Ανοίγει ο δρόμος για επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει ο δρόμος για επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος

Αν και με «κουτσουρεμένο» ύψος φαίνεται πως προχωρά η υπόθεση της ανέγερσης του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι προχωρά στην απεμπλοκή μιας επένδυσης άνω των 300 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει εδώ και χρόνια το fund MGPA που ανήκει στον όμιλο της BlackRock.

Την Τρίτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), ενέκρινε την εισήγηση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, για τροποποίηση των όρων δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η οποία ήταν και απαραίτητη για να προχωρήσει το έργο.

Το εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται να έχει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνειας 55.000 τμ χώρων θα κατασκευαστεί σε έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Κηφισού.

Η τροποποίηση των όρων δόμησης ήταν απαραίτητη διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε μπλοκάρει την επένδυση. Έτσι με νέα υπουργική απόφαση θα ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις του ΣτΕ για να περάσει το σχέδιο της επένδυσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ θα ακολουθήσει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Artume (εταιρείας που θα κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο).

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας θα αναφέρονται:

α) «οι πρωτοβουλίες και δράσεις του υπουργείου για την αρμονική ένταξη του έργου Academy Gardens στον αστικό ιστό και για την άμεση δημιουργία και απόδοση στην κοινή χρήση ζώνης πρασίνου και δικτύου πεζοδρόμων, πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, και

β) η δέσμευση της Artume Α.Ε. για συμβολή στην υλοποίηση των εν λόγω δράσεων και για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και τη διασύνδεσή της με τον αρχαιολογικό χώρο επ' ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider