Πού «στοχεύει» η Intecontinental International

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού «στοχεύει» η Intecontinental International

Έχοντας μια επενδυτική στρατηγική διαφορετική από τις υπόλοιπες ελληνικές ΑΕΕΑΠ που επενδύουν σε ολοκληρωμένα κτήρια γραφείων και καταστημάτων η Intercontinental International (ICI) σκοπεύει να συνεχίσει και φέτος το επενδυτικό μπαράζ που ξεκίνησε το 2016 αγοράζοντας στοχευμένα ακίνητα ή τμήματά τους με ποιοτικούς ενοικιαστές στοχεύοντας σε υψηλές αποδόσεις με χαμηλό ρίσκο.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μάριος Αποστολίνας η στρατηγική αυτή φέρνει αποτελέσματα, επιπλέον αξία και έσοδα στην εταιρεία και κέρδη στους μετόχους. Ήδη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 η εταιρεία έχει προχωρήσει σε τέσσερις εξαγορές επενδύοντας 7 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα αγόρασε τρία καταστήματα στο Αίγιο, την Κρήτη και την Καλλιθέα και ένα κτήριο γραφείων στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίνα η Intercontinental International στοχεύει να προχωρήσει σε επενδύσεις επιπλέον 20 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017 χρησιμοποιώντας τα ταμειακά της διαθέσιμα ύψους 33 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ έχει εξασφαλιστεί και επιπλέον χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ η οποία θα αντληθεί εφόσον υπάρξει ανάγκη. Σκοπός της εταιρείας είναι να διπλασιάσει άμεσα τα ετήσια έσοδά της από μισθώματα από τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016 τα 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Αυτήν την στιγμή η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας φτάνει τα 71 εκατ. Ευρώ από 46 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013, ενώ ο λόγος δανεισμού προς συνολικά περιουσιακά στοιχεία είναι στο 29%.

Η Γενική Συνέλευση των μετοχών αποφάσισε ακόμη την διανομή μερίσματος 0,28 ευρώ ανά μετοχή το οποίο αποτελεί μερισματική απόδοση 5,15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider